MLS: elszabadultak az indulatok, Sallóit a két gólja után kiállították – videó

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.19. 07:22
null
Sallói Dániel volt a Colorado Rapids elleni meccs főszereplője (Fotó: Twitter/Sporting Kansas City)
Sallói Dániel két góljával a Sporting Kansas City 2–1-re legyőzte hazai pályán a Colorado Rapids együttesét az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának legutóbbi játéknapján. A mérkőzés hosszabbításában elszabadultak az indulatok, négyen is piros lapot kaptak, köztük a magyar támadó.

Az előző hét bajnokiján nyeretlen kansasi gárda Sallói első találatával a 24. percben szerezte meg a vezetést, a magyar válogatott júniusi keretébe meghívott támadó szépen bújt ki két védő között, mielőtt a kapuba passzolta a labdát. A vendégek öt perccel később egyenlítettek, ám a fordulás után Sallói a coloradói védelem megingását kihasználva újabb gólt lőtt – ebben a szezonban először duplázott az MLS-ben –, s mint később kiderült, ez a találat győzelmet ért a Sportingnak.

A lefújás előtt azonban elszabadultak az indulatok a pályán: már a 96. percben járt a meccs – a Rapids ekkor már emberhátrányban harcolt az egyenlítésért –, amikor Sallói a felezővonal közelében szándékosan megrúgta a Colorado egyik játékosát, mire Lucas Esteves, a vendégek brazil hátvédje hátulról, rendkívül sérülésveszélyes módon hatalmasat lökött a magyar futballistán – mindkettőjüket kiállította a játékvezető, ahogy a Sallói védelmére kelő korábbi Barca-védőt, a már 2018 óta az SKC-t erősítő Andreu Fontast is.

Sallói első gólja 0.26-tól, a második 2.56-tól, a balhé 6.36-tól látható

A Sporting Kansas City március óta először nyert meccset az MLS-ben, s a három pontnak köszönhetően elmozdult a Nyugati főcsoport utolsó helyéről.

EGYESÜLT ÁLLAMOK, MLS
ALAPSZAKASZ
Philadelphia Union–Inter Miami 0–0

Philadelphia: Gazdag Dániel végigjátszotta a mérkőzést.
Sporting Kansas City–Colorado Rapids 2–1
Sporting KC: Sallói Dániel kezdőként két gólt szerzett, majd a 99. percben kiállították.
Vancouver Whitecaps–FC Dallas 2–1
Dallas: Schön Szabolcsot nem cserélték be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik