MLS: elképesztő mentés a 98. percben Gazdagék meccsén – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 08:12
null
Gazdag Dániel a Philadelphia mezében (Fotó: Getty Images)
Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union 2–1-re kikapott az Orlando City vendégeként az Egyesült Államok profi labdarúgó-bajnokságának (MLS) magyar idő szerint péntek hajnalban lejátszott keleti rangadóján. A meccs pillanatának a 98. percben történteket választották – érdemes megnézni, miért.

Az Orlando City 2–1-re vezetett, már jócskán a hosszabbításban, a 98. percben járt a mérkőzés, amikor az egyenlítő gólért harcoló Philadelphia csereként beálló játékosa, Quinn Sullivan éles szögből arcon találta a gólvonalra bevetődő hazai játékost, Kyle Smitht – akiről kifelé pattant a kapuba tartó labda… Az utolsó ostrom során mellesleg Pedro Gallese kapusnak is volt két védése.

Ami az addigiakat illeti: Benji Michel lövése és Andrés Perea fejese révén az Orlando kétgólos előnyt szerzett a második félidő elejére, és ebből csak faragni tudott a vendégcsapat: a 68. percben Gazdag Dániel jobbra tolta a labdát, Olivier Mbaizo középre tette, Kacper Przybylko pedig a bal alsóba lőtt.

Gazdag tagja volt a vendégek kezdő tizenegyének, egy perccel a szépítő gól után, a 69. percben lecserélték.

A 15 mérkőzésnél tartó Philadelphia 23 ponttal a harmadik helyen áll a Keleti csoportban, mostani sikerével az Orlando (14 meccs, 25 pont) megelőzte. A csoportot a New England vezeti (15/30).

A SZÉPÍTŐ GÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik