MLS: egyik szebb volt, mint a másik – Sallói-dupla Schönék ellen

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.09.30. 07:23
null
Sallói Dániel újabb nagy napja: két gól a Dallas ellen (Fotó: Getty Images, archív)
Sallói Dániel két góljára alapozva a Sporting Kansas City 3–1-re legyőzte idegenben a Schön Szabolcsot a második félidőre bevető FC Dallast az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának (helyi idő szerint) szerdai játéknapján.

A vendégek Sallói Dániel első góljával már a 13. percben megszerezték a vezetést és 1–0-s előnnyel vonulhattak pihenőre. A szünetben a hazaiaknál beállt Schön Szabolcs, ám a taktikai elképzeléseket, esetleges módosításokat hamar felborította Bryan Acosta kiállítása, majd a Sporting tíz percen belül szerzett két találatával az utolsó fél órához érve végleg eldöntötte a találkozót – a harmadik gólt ugyancsak Sallói rúgta, miután szép csellel lövőhelyzetbe hozta magát védője mellett.

A tíz emberrel küzdő Dallas erejéből a játékrész közepén csak a szépítésre futotta.

Sallói másodszor duplázott az MLS mostani kiírásában, így már 15 gólnál (és hat gólpassznál) jár, ezzel a norvég Ola Kamara (17) és a perui Raúl Ruidíaz (16) mögött harmadik a góllövőlistán. Az SKC maradt a Nyugati főcsoport második helyén, mert az éllovas Seattle Sounders is győzött (a San Jose Earthquakes ellen szintén 3–1-re).

SALLÓI GÓLJAI



A MÉRKŐZÉS HOSSZABB ÖSSZEFOGLALÓJA (Sallói góljai 0.10-től és 3.45-től)

Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union döntetlent játszott idegenben a New York Red Bullsszal. A magyar válogatott középpályás a 74. percben állt be, már 1–1-es eredménynél.

MLS, ALAPSZAKASZ
FC Dallas–Sporting KC 1–3
Dallas: Schön Szabolcs a szünetben állt be.
Sporting KC: Sallói Dániel kezdőként két gólt szerzett, a 78. percben lecserélték.
A Nyugati főcsoport állása: 1. Seattle Sounders 51 pont (26 mérkőzés), 2. Sporting KC 49 (27), 3. Colorado Rapids 48 (26)

New York Red Bulls–Philadelphia Union 1–1
Philadelphia: Gazdag Dániel a 74. percben lépett pályára.
A Keleti főcsoport állása: 1. New England Revolution 65 (29), 2. Nashville SC 46 (27), …5. Philadelphia Union 39 (26)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik