Mainz: Szalai már a hét végén visszakerülhet a meccskeretbe

MTI, I. SZ.MTI, I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 12:52
null
Szalai Ádám hamarosan a Bundesligában is visszatérhet a pályára (Fotó: AFP)
Jan-Moritz Lichte, a német élvonalban szereplő Mainz ideiglenes vezetőedzője nem zárta ki a lehetőségét, hogy Szalai Ádám is ott legyen csapata Bayer Leverkusen elleni, szombati bajnoki mérkőzésének keretében.

A magyar válogatott csapatkapitányát több mint három hete sportszakmai indokra hivatkozva kitették a klub felnőttkeretéből, miután Achim Beierlorzer akkori vezetőedző arról tájékoztatta a játékost, hogy nem számít rá a folytatásban.

Szalai ügyéből komoly botrány alakult ki, a csapat tagjai sztrájkba léptek, megtagadták a részvételt az edzésen, ezzel vállalva szolidaritást játékostársukkal. Az edzőt ezek után néhány nappal később menesztették, a csatár ügynöke két héten át napi szinten tárgyalt a Mainz vezetőségével. A felek megegyeztek egymással, a játékos a múlt hét elején engedélyt kapott rá, hogy visszatérjen a bő kerethez.

A magyar válogatott elmúlt heti mindhárom meccsén pályára lépő középcsatár csütörtökön tért vissza klubjához. Jan-Moritz Lichtedélelőtt nyilatkozott vele kapcsolatban, igaz, konkrétumokat mellőzve.

„Mindenkinek, aki a csapattal edz, van esélye, hogy bekerüljön a mérkőzésre nevezendők közé. A végső döntés holnap születik meg erről” – mondta a szakember.

A Mainz három forduló után pont nélkül az utolsó előtti helyen áll a tabellán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik