Mainz: Mintha újjászülettem volna – Szalai Ádám a fejműtét okáról, az orvosok iránti háláról

Vágólapra másolva!
2022.02.02. 19:36
null
Szalai Ádám a Mainz egyik január végi edzésén (Fotó: AFP)
Szerda este hosszú interjú jelent meg a Mainz hivatalos honlapján a klub magyar labdarúgójával, Szalai Ádámmal, aki decemberi fejműtétjéről, a rehabilitációs időszakról, az egészségügyi személyzet iránt érzett hálájáról beszélt. Szalai immár teljes értékű edzésmunkát végezhet, és akár a hét végi bajnoki mérkőzésen pályára léphet.

Mint beszámoltunk róla, Szalai Ádámot december 21-én operálták meg a heidelbergi egyetemi kórház idegsebészetén, és később a közösségi médiában azt posztolta: hamarosan megosztja majd, miért volt szükség az operációra.

„Az orvosaimmal közösen döntöttünk a műtét mellett. El kellett távolítani a fejemből valamit, amiről később kiderült, hogy jóindulatú” – mondta röviden az operáció okáról a labdarúgó.

„Más a döntési helyzet egy fejműtét előtt, mint például amikor a térdét vagy a bokáját operálják az embernek, ezt saját tapasztalatból mondhatom. Nem volt világos az sem, hogy a műtét után végezhetek-e majd teljes értékű futballistamunkát. Az intenzív osztályról kicsit másképp látja az ember a dolgokat. Igaz, az elmúlt években az alapítványomon keresztül sokkal súlyosabb eseteknek is tanúja lehettem, és az, ahogyan más emberek, köztük gyerekek, megküzdöttek a betegségükkel, nekem is erőt adott” – folytatta Szalai.

A válogatott labdarúgó kórházban töltötte a karácsonyt, a koronavírus-járvány miatt nem fogadhatott látogatókat sem.

„Nem ez volt életem legkönnyebb időszaka, de végül is elégedett vagyok azzal, ahogyan lezajlott. Rendkívül hálás vagyok az orvosaimnak, az ápolószemélyzetnek, egytől egyig fantasztikus emberek. S persze nagy köszönettel tartozom a klubnak és a szurkolóknak is a rendkívül sok támogató üzenetért.”

A megnyugtató vizsgálati eredmények után Szalai már január elején edzésbe állhatott, még ha nem is végezhetett el minden gyakorlatot – és amit elvégezhetett, azt is csak megfelelő fejvédőben, szoros orvosi felügyelet mellett. S hogy milyen volt a visszatérés?

„Kicsit olyan, mintha újjászülettem volna. Bár már harmincnégy vagyok, úgy éreztem magam, mint egy tizennyolc éves, aki először sétál be a profik öltözőjébe. Egy szép új kezdet. Akik ismernek, tudják, hogy nagyon türelmetlen tudok lenni, és mielőbb mindent a lehető legjobban akarok csinálni. De most kicsit lassítottam, és hálát érzek, hogy ilyen rövid idő után visszatérhettem.”

Nem akármilyen mérkőzés következik: Szalai egyik korábbi csapata, a Hoffenheim látogat el Mainzba szombaton.

„Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ott legyek a keretben, és ha lehet, pályára is lépjek. Nagyon várom a mérkőzést, hiszen mindent összevetve nagyszerű éveket töltöttem a Hoffenheimben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik