Szalai Ádám: Életem legjobb két hónapján vagyok túl!

Vágólapra másolva!
2010.10.02. 21:43
Szalai Ádám remek teljesítményt nyújtott, gólt lőtt és gólpasszt adott a Hoffenheim ellen 4–2-re megnyert mérkőzésen a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 7. fordulójában. A Mainz magyar válogatott csatára a reptéren volt, amikor elértük telefonon – Szalai hétfőn csatlakozik a válogatott kerethez Telkiben. A bajnokságban három gólnál tartó csatár úgy érzi, élete legjobb két hónapján van túl.
SZALAI ÁDÁM GÓLJA

SZALAI ÁDÁM GÓLJA

 

 

Szalai edzőjével, Thomas Tuchellel ünnepel (Fotó: Reuters)
Szalai edzőjével, Thomas Tuchellel ünnepel (Fotó: Reuters)

„Jelen pillanatban még nem is tudom igazán felfogni a dolgokat, fantasztikus volt a Hoffenheim elleni meccs – mondta Szalai. – Most repülök haza a családomhoz, mégpedig remek érzésekkel. Ki merem jelenteni, hogy életem legjobb két hónapján vagyok túl.”

„A kétgólos előny birtokában a 80. perctől libabőrösen játszottunk, sohasem éltem még meg hasonlót!” – tette hozzá.

Győzelmével a Mainz beállította a Bayern München és a Kaiserslautern rekordját – más csapatnak sohasem sikerült hét, zsinórban elért győzelemmel rajtolnia a Bundesligában.

Thomas Tuchel edző csapata elképesztő lendülettel és agresszivitással játszik, gyors akcióiknak és kemény letámadásuknak eddig még senki sem tudott ellenállni.

„Hihetetlenül boldog és büszke vagyok. A második gól rendkívül fontos volt, megnyugtatta a csapatomat, attól kezdve jobban járattuk a labdát, és végül teljesen megérdemelt győzelmet arattunk" – értékelt a Mainz edzője.

 SZALAI: NEHÉZ LESZ MINKET FELTARTÓZTATNI
 

„Rengeteg munka van ebben a csapatban, s összetartó közösség a miénk – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szalai Ádám. – Edzőnk mindenkinek megadja a lehetőséget a bizonyításra, hol perceket, hol egész meccseket, ezért senkiben sincs sértődöttség. Biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz minket feltartóztatni, bárkivel is kerüljünk szembe, s eszem ágában sincs másfelé kacsingatni, hiszen itt lett belőlem a világ egyik legboldogabb futballistája."

 

PARÁDÉS KEZDÉS, MAJD UTÁNA...

Íme, a három csapat, amely hét egymást követő győzelemmel nyitotta a Bundesligát: érdekesség, hogy sem az 1995–1996-os Bayern, sem a 2001–2002-es Kaiserslautern nem tudott bajnok lenni a remek start után (bár ez csak alighanem az előzővel szemben lett volna elvárás).

 

BAYERN MÜNCHEN (1995–1996)

– HSV 3–2 (o)

– Karlsruhe 6–2 (i)
– Uerdingen 2–0 (o)
– 1860 München 2–0 (i)
– Freiburg 2–0 (o)
– Kaiserslautern 3–2 (i)
– Leverkusen 1–0 (o)
A Bayern végső helyezése: 2. (19 győzelem, 5 döntetlen 10 vereség, 62 pont)

 

KAISERSLAUTERN (2001–2002)
– 1860 München 4–0 (i)
– Mönchengladbach 3–2 (o)
– 1. FC Köln 2–1 (o)
– HSV 3–2 (i)
– Werder Bremen 2–1 (o)
– Nürnberg 2–0 (i)
– Hertha 4–1 (o)
A K'lautern végső helyezése: 7. (17 gy, 5 d, 12 v, 56 pont)

 

MAINZ (2010–2011)

– Stuttgart 2–0 (o)

– Wolfsburg 4–3 (i)
– Kaiserslautern 2–1 (o)
– Werder Bremen 2–0 (i)
– 1. FC Köln 2–0 (o)
– Bayern München 2–1 (i)
– Hoffenheim 4–2 (o)

A Mainz végső helyezése: ?

 SZALAI ÁDÁMÉK ELŐADÁSA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik