„Lovrencsicsen sokat fog keresni a Lech Poznan”

Vágólapra másolva!
2013.11.12. 19:31
A szezon elején még a formaingadozásáról szóltak a hírek, az elmúlt hetekben azonban ismét ünnepelt sztár lett a lengyel sajtóban Lovrencsics Gergő, a Lech Poznan magyar válogatott szélsője, aki az elmúlt öt bajnoki fordulóban négy gólt szerzett és egy gólpasszt is adott. A 25 éves labdarúgó feltámadásáról közölt elemzést a Lech nem hivatalos oldala, a kkslech.com.

Lovrencsics Gergőnek mostanában gyakran van oka az ünneplésre (Fotó: kkslech.com)
Lovrencsics Gergőnek mostanában gyakran van oka az ünneplésre (Fotó: kkslech.com)
Lovrencsics Gergőnek mostanában gyakran van oka az ünneplésre (Fotó: kkslech.com)
Lovrencsics Gergőnek mostanában gyakran van oka az ünneplésre (Fotó: kkslech.com)
Lovrencsics Gergőnek mostanában gyakran van oka az ünneplésre (Fotó: kkslech.com)

„Lovrencsics őrült formában" – írja elemzése címében a Lech magyar szélsőjéről a kkslech.com, amely a szezon elején leírt támadó feltámadásának okait elemzi. Mint ismeretes, a nyáron a Lombard Pápától végleg megvásárolt (a transfermarkt.de adatai szerint összesen kétszázezer eurót fizettek érte) futballista a szezon elején gyengébb formában játszott, egy meccsre a kezdőből is kikerült, de az utóbbi időben ismét szárnyal.

„A Lech a legutóbbi öt fordulóban több gólt szerzett, mint a szezon elején, és ennek köszönhetően több meccset is nyer. A jó eredmények nagyban köthetők Lovrencsics Gergő formajavulásához" – fogalmaz a poznani klub nem hivatalos honlapja.

„Gery – utal a támadó becenevére a kkslech.com – a szezon elején még csak ritkán játszott jól, az ötödik forduló, a Wisla Kraków elleni meccs után Mariusz Rumak vezetőedző úgy gondolta, nincs is rá szükség a jobb szélen, ezért a Zawisza Bydgoszcz elleni meccsen nem is kezdett."

Azon a találkozón a Lechben a jobb szélen a lengyel válogatott Szimon Pawlowski futballozott, Lovrencsics a 78. percben állt be, de nem a jobbszélső helyére, hanem a bal oldali középpályás, az azon a meccs amúgy gólt is szerző dél-afrikai válogatott Daylon Claasen helyére. A lengyel forrás kiemeli, Lovrencsics számára a látványos áttörés az októberi válogatott meccsek miatti szünet után következett be. A Lechia Gdansk ellen különösen agresszív (jó értelemben véve) futballt mutatott, igazi vezére volt a csapatának, góljával és gólpasszával főszerepet vállalt az idegenbeli 4–1-es győzelemben. Ezen a meccsen már a bal szélen futballozott.

Lovrencsics gólja a Lechia ellen (1:13-tól)

A folytatásban a Legia Warszawa ellen is hasonlóan jól játszott, a tizenhatoson belül kimondottan agresszív volt, és erős lövésével pontot mentett. A következő fordulóban kikapott a Lech 2–0-ra a Jagiellonia Bialystoktól, után viszont kétszer nyert (a második helyen álló Grónik Zabrze és a Ruch Chorzów ellen), és az elemzés szerint Lovrencsics mindkét győzelemben fontos szerepet játszott, legutóbb kimondottan szép gólt szerzett.

Lovrencsics gólja Ruch Chorzów ellen (2:22-nél)


„Gery az elmúlt időszakban a középpálya bal oldalán sokat fejlődött, bár nem biztos, hogy minden képességét ki tudja használni a bal szélen és a szélről gyakran középre került. Igaz, ez nem feltétlenül baj, hiszen ennek köszönhetően szerzett öt bajnokin négy gólt az elmúlt időszakban. Most Lovrencsics játéka jelenti a hajtóerőt a Lechben, a csapat iránti alázata, agressziója, sebessége meghatározó a támadójátékban. Az már most nyilvánvaló, hogy hosszú távon is nagy erőssége lesz az együttesnek a jobblábas szélső, akin még sokat fog keresni a klub.”

A Lech Poznan egyébként 16 forduló után az ötödik helyen áll a tizenhat csapatos lengyel élvonalban, hátránya nyolc pont az éllovas Legia Warszawával szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik