Liverpool: Gulácsi Péter a „vörösök” új tizenegyesölője

Vágólapra másolva!
2010.06.23. 07:17
null
Gulácsi Pétert megbecsülik Liverpoolban (fotó: Action Images)
A Liverpool FC heti magazinja, az LFC Weekly legutóbbi számában az első csapat keretéhez tartozó Gulácsi Péterrel készített anyagot. Pepe Reina személyében világszinten is a legjobbak közé tartozó kapusa van a Liverpoolnak, de a klubnak van egy újabb tehetséges és fényes jövő előtt álló hálóőre – írja bevezetőjében a magazin.
A cikk kiemeli, hogy a 25-ös liverpooli mezt viselő Gulácsinak elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a magyar U20-as válogatott a harmadik helyen végzett tavaly az egyiptomi világbajnokságon.

„Azt mondhatom, hogy ez volt életem legnagyobb futballélménye. A válogatottal olyan nagy eseményen szerepelni, mint a világbajnokság, és ott jól teljesíteni, meglepetés volt nemcsak az otthoni embereknek, de nekünk is, akik nem tudtuk, hogy mit várjunk magunktól” – mondta a lapnak a fiatal kapuvédő.

Az LFC Weekly természetesen megjegyzi, hogy a Liverpool kötelékéhez tartozó labdarúgók közül Németh Krisztián és Simon András is tagja volt az együttesnek, amely Csehországon és Olaszországon keresztül verekedve magát jutott el a négy közé, s amelyben tizenegyesek hárításával is kiemelkedően teljesített Gulácsi.

„Nem ítélhetünk meg egy kapust csupán a tizenegyesvédései alapján, mert ez csak a feladat kis része – mondta erről Gulácsi. – Fortuna fogta a kezemet, mert megvannak a saját taktikai fogásaim, kis trükkjeim, amelyek sikeresnek bizonyultak – ez ugyan jó dolog, de, hogy őszinte legyek, nagyrészt szerencse kérdése is.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik