Légióssors: Számomra a Hertha nem pénzkérdés - Dárdai

Vágólapra másolva!
2010.05.22. 16:02
Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból kiesett Hertha BSC magyar légiósa a Nemzeti Sportnak megerősítette: bár korábban szó volt más konstrukcióról, 2011 nyaráig továbbra is profi játékosként erősíti a berlini klubot.

„Számomra a Hertha nem pénzkérdés, örülnék, ha másoknak sem lenne az" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a 34 éves játékos, utalván arra, hogy a kieséssel nagyjából a felére csökken a berlini klub bérkerete.

A játékos beszámolt róla: a tavaly kötött egy plusz kétéves szerződésének második, opciós felét „arrébb” tolták egy esztendővel, így most még továbbra is profiként, és nem – edzői tanulmányai mellett – amatőrként szolgálja klubját.

A Hertha következő idénybeli első edzését július 5-re írták ki. A gyakorlást már a nemrégiben kinevezett új vezetőedző, Markus Babbel irányítja majd, akinek szerződtetése Dárdai szerint „jó húzás, mert megvan benne az a lendület, amelyre nagy szükségünk lehet a másodosztályban".

Mint arról korábban beszámoltunk, Dárdai pillanatnyilag izomsérüléssel bajlódik, így kihagyni kényszerül a magyar válogatott Németország és Hollandia elleni felkészülési mérkőzését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik