Légiósok: Végre betaláltam, s kevés híján duplázni tudtam – Bukta Csaba

B. O. L.B. O. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.25. 14:44
null
Kijárt már a gól Bukta Csabának (Fotó: Dömötör Csaba)
Súlyos vállsérülését maga mögött hagyta Bukta Csaba, aki kezdi visszanyerni formáját, a Kapfenberg ellen szép gólt szerzett.

Hosszú utat tett meg július 19-i sérülése óta Bukta Csaba, az osztrák másodosztályt vezető Liefering támadója, mígnem ismét gólnak örülhetett. A 19 éves korosztályos válogatott labdarúgó a Grazer AK elleni bajnokin egy szerencsétlen esés következtében szenvedett vállsérülést, három szalagja is elszakadt, ezért három hónapos kényszerpihenőre szorult.

A rehabilitáció és a ráhangoló különedzések végeztével október közepétől kezdhette meg a csapatedzéseket, majd október 30-án az Austria Wien II ellen pályára léphetett, csereként tíz percet játszott. A Salzburg testvércsapatánál pallérozódó tehetség egy nehéz időszak végéhez ért, 124 nap elteltével ugyanis gólt szerzett, s beállította a Kapfenberg elleni bajnoki 6–1-es végeredményét. A 32 percet pályán töltő támadó a saját térfeléről megiramodva ért fel az ellenfél kapujához, remek labdaátvétele után pedig higgadtan a kapu bal alsó sarkába passzolta a labdát – elismerésre méltó egyéni teljesítmény volt.

„Egy ilyen hosszú kihagyás után eleinte nem minden mozdulat ment úgy, mint a sérülésem előtt, ám mostanra kezdem visszanyerni a formámat – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Bukta Csaba, akit szombat délelőtti regeneráló futása után értük utol. – Az Amstetten ellen a kapufát találtam el, most pedig végre betaláltam, s kevés híján duplázni tudtam. Nagyon örültem annak, hogy gólt lőttem, vártam már rá, és hiszem, hogy a jövőben rengeteg erőt meríthetek belőle. Bo Svensson vezetőedző a meccs után mondta, hogy ez már kijárt nekem, megérdemeltem. Három meccsünk van hátra a szezonból, készen állok arra, hogy kezdőként segítsem a csapatomat, de ha csereként kapok szerepet, annak is örülni fogok" – zárta a fiatal magyar támadó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik