Légiósok: Vadócz távozik, az uruguayi másodosztályban folytatja – sajtóhír

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 13:38
null
Vadócz Krisztián valószínűleg szerződést bontott a Penarollal (Fotó: AFP)
Uruguayi lapértesülés szerint Vadócz Krisztián szerződést bontott a Penarollal, és arról is írtak helyi források, hogy a 35 éves labdarúgó maradhat a dél-amerikai országban, csak a másodosztályban. Vadócz Krisztán menedzsere, Kövesdi Viktor az NSO megkeresésére azonban cáfolta, hogy megállapodtak volna a Penarollal.

 

 

A magyar válogatott középpályás tavaly januárban igazolt az uruguayi rekordbajnokhoz. Vadócz összesen 29 tétmeccsen lépett pályára a Penarol színeiben, gólt nem szerzett.

Az Ovación úgy tudja, a futballista szerint a szerződése automatikusan meghosszabbodott, mivel 2020 első felében a lehetséges játékpercek több mint hatvan százalékát a pályán töltötte – ahogy azt a megállapodás feltételként kikötötte.

A koronavírus-járvány miatt azonban a Penarol csupán öt tétmeccset játszott a tavalyi év első felében. Ezeken Vadócz mind szerepet kapott. A klub szerint a pandémia miatt nem lehet figyelembe venni a szerződés ezen pontját. Állítólag több egyeztetés után a Penarol és Vadócz megegyezett a szakításról.

A lap úgy tudja, a Penarol 100 ezer amerikai dollárt (mintegy 30 millió forintot) fizet Vadócznak a szerződésbontásért cserébe. A Penarol szeretné csökkenteni a kiadásait, s Vadócz fizetése túl magasnak bizonyult, ezért váltak el a felek útjai.

A cikk azt írja, Vadócznak vannak ajánlatai más uruguayi kluboktól. Az elascenso.com szerint Vadócz Krisztián az uruguayi másodosztályban szereplő CA Atenasban folytatja a pályafutását. Az együttes vezetőedzője Diego Forlán, Vadócz korábbi csapattársa, akit szeptemberben menesztett a Penarol.

A középpályást képviselő CMG menedzseriroda társtulajdonosa, Kövesdi Viktor azonban úgy reagált megkeresésünkre, hogy Vadócz ügyében még nem sikerült megállapodni az elválás feltételeiről a Penarollal. Így egyelőre arról sem érdemes beszélni, hol folytathatja a pályafutását, de azt a játékosügynök is elismerte, hogy Uruguayból van érdeklődés Vadócz iránt, így elképzelhető, hogy országon belül vált majd csapatot, ha távozik jelenlegi klubjától.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik