Légiósok: Vadócz nem éli bele magát a válogatottságba

Vágólapra másolva!
2013.03.02. 10:55
Vadócz Krisztián nyolc év után először volt részese téli felkészülésnek. Az Odense 27 esztendős középpályása nem panaszkodik, de már alig várja a vasárnapi rangadót az FC Köbenhavn ellen, míg a válogatottbeli meghívóba nem éli bele magát.

„Legutóbb nyolc éve vettem részt téli felkészülésen, még a Honvéd játékosaként, úgyhogy meglehetősen elszoktam tőle. Szerencsére egy gyakorlást sem kellett kihagynom, szóval remekül vagyok. Dániában kezdtük a felkészülést még január elején, és csak most, a bajnokság kezdete előtt utaztunk másfél hétre Portugáliába. Persze az edzés inkább háttérmunkának számít, a legfontosabbak a tétmérkőzések. Amellett, hogy végigdolgoztuk az elmúlt két hónapot, olyan ez, mintha téli álmot aludtunk volna" – nyilatkozta Vadócz a Nemzeti Sportnak, majd kitért a listavezető Köbenhavn elleni rangadóra is.

„Az elmúlt három hónapban, ha csak kiléptem az utcára, rögtön kérdezték a járókelők: 'Mi lesz a Köbenhavn ellen?' Mindenki várja már a találkozót, játékos, vezető, szurkoló egyaránt. Fittek vagyunk, jól érezzük magunkat, de ez csak akkor számít, ha a pályán is meg tudjuk mutatni, mire vagyunk képesek."

„Amikor idejöttem, hittem benne, hogy bajnokok leszünk. Ha reálisan nézem, a célunk most már inkább a második hely megszerzése lehet, ami egyúttal Bajnokok Ligája-indulást ér, mivel a Köbenhavn sorsa a saját kezében van. Persze továbbra is bízunk benne, hogy meglesz az első hely, ám csak azután reménykedhetünk, ha a saját feladatunkat elláttuk, addig nincs jogunk hozzá. Ezért nem tehetünk mást, küzdünk a végsőkig. De még egyszer mondom, először a közvetlen riválisainkat kell legyőznünk és megelőznünk. A minimum pedig az, hogy jövőre a nemzetközi porondon szerepeljünk, minden más kudarcnak számít" – tette hozzá a középpályás, aki hat góljával csapata legeredményesebb játékosa.

„Szeretek gólt szerezni, ahogy gólpasszt adni is, és remélem, a tavasszal is eredményes leszek, de ez csak plusz. Csapatjátékos vagyok, így a legfontosabb, hogy győzzünk. Az, hogy ennyi gólt szereztem, a csapat érdeme, mert kiváló társaim vannak, ráadásul többnyire mi irányítjuk a mérkőzéseket, és a játék is az ellenfél kapuja előtt zajlik."

Vadócz nem számít rá, hogy tagja lehet márciusban a válogatottnak:

„Nem élem bele magam, hogy a válogatott keretében leszek, mert biztosan tudom, nem kapok meghívót. Itt is folyton kérdezgetik, miért nem vagyok a keretben. Igyekszem jól játszani, régóta külföldön futballozom, és mindenhol Magyarországot képviseltem, ám nem csak rajtam múlik a válogatottság. Volt olyan mérkőzése nemzeti csapatunknak, hogy a védelemből toltak fel játékost a középpályára. Mit ne mondjak, fájdalmas volt nézni azt a meccset – a televízión keresztül. De nem akarok sokat beszélni róla, játékos vagyok, a pályán kell bizonyítanom. Szerencsére ez eddig minden országban sikerült."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik