Légiósok: Vadócz Krisztián aláírt Forlán klubjához – hivatalos

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.01.06. 21:58
null
A 42-szeres válogatott Vadócz Dél-Amerikában folytatja – ezen a kontinensen még nem légióskodott (Fotó: penarol.org)
Vadócz Krisztián az uruguayi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Penarolnál folytatja pályafutását, miután hétfő este aláírta szerződését Diego Forlán vezetőedző klubjánál.



Már jó ideje tartotta magát a hír, hogy Vadócz korábbi csapattársa (Mumbai City, Kitchee) csapatához szerződhet, az év végén uruguayi sajtóhírekre hivatkozva mi is beszámoltunk a lehetséges klubváltásról.

A kispesti nevelésű 34 éves középpályás távozását pénteken jelentette be a Honvéd – a futballista az őszi szezonban tizenegy bajnokin és három kupamérkőzésen szerepelt, egy gólt és három gólpasszt jegyzett. A 42-szeres válogatott az M4 Sportnak szombaton megerősítette, hogy egyeztetett Forlánnal, majd még aznap megérkezett Montevideóba a csapathoz.

A 188 centiméter magas futballista profi pályafutását 2002-ben a Honvédnál kezdte, majd volt a francia Auxerre, a skót Motherwell, a holland NEC (kétszer), a spanyol Osasuna és Alavés, a dán Odense, az indiai Pune City és Mumbai City, a svájci Grasshoppers, az ausztrál Perth Glory és a hongkongi Kitchee SC (kétszer) játékosa is, a kispestiektől most harmadszor távozott.



A jogelőddel együtt 50-szeres bajnok együttes így mutatta be magyar középpályását.



 


Illetve ezzel a videóval

 



Montevideo és tulajdonképpen egész Uruguay futballjára a magyarok közül két Imre gyakorolta a legnagyobb hatást. Az egykori ferencvárosi futballvezér, Szigeti Imre az ősi rivális Nacionalnak volt az edzője, és két bajnokságot nyert a klubbal. A Penarolnál Hirschl Imre tevékenykedett, aki a II. világháború előtt Argentínában alapozta meg a hírnevét. Utóbbi egyletnél egy másik magyar is megfordult, éspedig a nagyszerű Guttmann Béla, aki közvetlenül azt megelőzően a Benficával írt futballtörténelmet a BEK két éven belüli kétszeri (1961, 1962) elnyerésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik