Légiósok: újabb török sztárklub érdeklődik válogatott védőnk iránt – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.10. 19:23
null
Szalai Attila (4) már a Fenerbahce radarjára is felkerült (Fotó: Szabó Miklós)
Török sajtóértesülések szerint a Fenerbahce érdeklődik a ciprusi Apollon Limassol magyar válogatott védője, Szalai Attila iránt.

 

Az A Spor című török internetes oldal arról ír, hogy a bajnoki címért harcoló isztambuli sztárklub a téli átigazolási időszakban szeretné megerősíteni a védelem közepét, s egyik kiszemeltje a 23. életévét január 20-án betöltő magyar hátvéd, aki 2019 nyarán Mezőkövesdről igazolt Ciprusra.

Mint a portál írja, Szalai mellett az FC Bruges elefántcsontparti válogatott középhátvédje, Simon Deli, valamint az Arsenaltól minden bizonnyal távozó görög Szokratisz Papasztathopulosz is szerepel a Fenerbahce célpontjai között.

Az A Spor megjegyzi, „rövid időn belül” eldőlhet, hogy a Fener szerződteti-e a magyar futballistát, vagy egyáltalán tesz-e rá kísérletet.

Szalai kapcsán a török sajtó ősszel a Galatasaray érdeklődéséről írt.

A 192 centiméter magas belső védő a mostani idényben 18 tétmérkőzésen három gólt szerzett, és három gólpasszt adott az Apollonban, szerződése 2023 nyarán jár le a ciprusi klubnál. A magyar válogatottban 2019 novemberében, az Uruguay elleni stadionavatón mutatkozott be, azóta összesen nyolc mérkőzésen lépett pályára a nemzeti együttesben, s mára a védelem alappillérévé vált.

Ami a török bajnoki versenyfutást illeti: jelenleg a Besiktas áll az élen 35 ponttal, a Galata 33-mal a második, a hétfőn pályára lépő Fener pedig 32-vel a harmadik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik