Szalai Attila (balra) angol klubok célkeresztjében (Fotó: AFP)

 

A lap úgy tudja, a két angol csapat mellett az olasz AC Milan is figyelemmel követi Szalai helyzetét, akit a becslések szerint 20 millió euróért engedne el a török klubja. A Sky Sports szerint mindhárom együttes hátvédet keres.

Szalai egy éve igazolt a Fenerbahcéhoz, amelyben azonnal alapember lett. Korábban szóba hozták a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea-vel is.

Értesüléseink szerint a Newcastle egy ideje érdeklődik Szalai iránt, ezt korábbi cikkünkben jeleztük, így nem lenne meglepetés, ha még  januárban ajánlatot tenne a védőért, akinek 2025-ig szóló megállapodása van a Fenerbahcéval. A téli átigazolási időszak január 31-én zárul Angliában.

Néhány hónapja szaúd-arábiai tulajdonosa lett a Newcastle-nek. A bajnokágban az utolsó előtti helyen álló együttes januárban szerződtette Kieran Trippiert az Atlético Madridtól és Chris Woodot a Burnleytől.

Szalai Attila a mostani idényben csupán két tétmérkőzést hagyott ki a Fenerbahcéban. Összesen 28 találkozón lépett pályára, gólt nem szerzett. A magyar válogatott mind a 15, 2021-es meccsét végigjátszotta.