Légiósok: Tőzsért és Feczesint vihetik, Laczkó maradhat

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.01.12. 09:09
null
Tőzsér Dániel játszani szeretne, ezért szívesen váltana csapatot (Fotó: MTI)
Az olasz sajtó az elmúlt hetekben három olaszországi légiósunk lehetséges téli klubváltásával is foglalkozott. Tőzsér Dánielt (Genoa) a Bolognával, Feczesin Róbertet (Padova) a Juve Stabiával boronálták össze, Laczkó Zsolt (Padova) kapcsán pedig németországi lehetőségről írtak. A hírekkel kapcsolatban a három futballista menedzserét, Filipovics Vladant kérdeztük.

 

Olaszországi légósaink közül Tőzsér Dánielnek van a legnagyobb esélye a klubváltásra, aki ebben a szezonban egyetlen bajnokin sem játszott a 10. helyen álló Genoában, ezért nem meglepő, hogy váltani szeretne. Kérőjeként a bennmaradásért küzdő Bolognát emlegetik.

„Tőzsér Dániel iránt a Bologna már akkor komolyan érdeklődött, amikor a középpályás Olaszországba szerződött. Most konkrét ajánlatról még nem tudok. Érdeklődések persze vannak, és nem csak Olaszországból. A szerződéséből mindenesetre két és fél év még háravan, így elsősorban a Genoa vezetőin múlik a játékos jövője. Azon dolgozunk, hogy olyan csapathoz kerüljön, amelynél játéklehetőséget kaphat. Ennek érdekében hamarosan egyeztetni fogunk a genovai vezetőkkel is, nyáron volt egy konkrét lehetőség, ami végül meghiúsult, azóta nem tárgyaltunk velük Tőzsérről” – nyilatkozta a 28 éves középpályásról a Nemzeti Sport Online-nak Filipovics.

Tegnapi hír az olasz sajtóban, hogy Feczesin Róbert a Padovától a szintén másodosztályú Juve Stabiához kerülhet. A csatár ősszel tíz bajnokin 383 percet játszott, gólt nem szerzett.

„Feczesin sérüléssel is bajlódott, utána pedig kevesebb lehetőséget kapott, ezért elképzelhető, hogy ha lesz módja, akkor váltani fog. Igaz, még másfél éves szerződés köti a Padovához, vagyis a klubjával kell először megegyezni” – fogalmazott a játékosügynök, aki hangsúlyozta, hogy elsősorban továbbra is külföldi folytatás szerepel a tervek között, ugyanakkor megfelelő ajánlat esetén a hazatérés lehetőségén is elgondolkodnának.

A bevezetőben említett három játékos közül Laczkó Zsolt nagy valószínűség szerint tavasszal is Padovában játszik majd, annak ellenére, hogy németországi lehetőségről írt vele kapcsolatban a helyi sajtó. A védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó az ősszel 14 meccsen kapott lehetőséget a Serie B-ben.

„Az olasz újságok ilyenkor, az átigazolási időszakban összevissza írnak mindent. Az is megjelent, hogy Laczkó kölcsönben játszik a Padovában, miközben a Sampdoriánál meglévő szerződését közös megegyezéssel már korábban felbontottuk. A Padovához pedig még féléves megállapodás köti, utána szabadon igazolható lesz. Konkrét ajánlat esetén persze elképzelhető, hogy váltani fog, de nem mindenáron ez a cél, hiszen számítanak rá a csapatban. Nyáron viszont valóban szóba jöhet akár az országváltás is” – mondta Filipovics.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik