Légiósok: a Slask Tamás Márk öngólja után bukta el a 4. helyet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.19. 19:53
Befejeződött a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajokság: a rájátszás utolsó fordulójában a Slask Wroclaw Tamás Márk öngóljával kapott ki hazai pályán 2–1-re a Lechia Gdansktól, amely így meg is előzte a tabellán.

Tamás Márk a télen szerződött Diósgyőrből a Slask Wroclawhoz, amelynél tavasszal alapemberré vált, és a héten első gólját is megszerezte a csapatban a Jagiellonia ellen 2–1-re elveszített bajnokin. Az utolsó fordulóban, a közvetlen riválisnak számító Lechia Gdansk ellen is kikapott a mérkőzés előtt 4. helyen álló Slask – Tamás ezúttal is betalált, csak éppen a saját kapujába.Tamás Márk a télen szerződött Diósgyőrből a Slask Wroclawhoz, amelynél tavasszal alapemberré vált, és a héten első gólját is megszerezte a csapatban a Jagiellonia ellen 2–1-re elveszített bajnokin. Az utolsó fordulóban, a közvetlen riválisnak számító Lechia Gdansk ellen is kikapott a mérkőzés előtt 4. helyen álló Slask – Tamás ezúttal is betalált, csak éppen a saját kapujába.

A védő az 56. percben szöglet után fejelt a saját kapujába, a Lechia pedig ezzel a góllal győzött Wroclawban, és a végelszámolásnál meg is előzte a tabellán a Slaskot – igaz, a 4. helyezett sem indulhat a nemzetközi porondon.

Tamás Márk öngólja

Az már korábban eldőlt, hogy a bronzérmet a tavalyi bajnok Piast Gliwice szerzi meg, amelyben a télen Dunaszerdahelyről szerződtetett – így a lengyel mellett a szlovák bajnokságban is bronzérmes – Vida Kristopher kezdőként 81 percet játszott a Cracovia Kraków elleni 1–1-es döntetlen alkalmával. Vida fél év alatt 12 bajnokin lépett pályára új csapatában, gólt az Ekstraklasában nem szerzett, a Lengyel Kupában egyszer volt eredményes.

A lengyel bajnokságot már korábban megnyerte a magyar válogatott középpályás, Nagy Dominik klubja, a Legia Warszawa, amelynek az utolsó fordulóban már belefért a Pogon elleni vereség. Nagy ősszel a Legiában kilenc bajnokin szerepelt (egy gólt és egy gólpasszt jegyzett), télen a Panathinaikoszhoz került kölcsönbe, de a görög bajnokság aktuális fordulójában, az OFI ellen sérülés miatt nem nevezték (a rájátszás első fordulójában sérült meg).

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
RÁJÁTSZÁS, UTOLSÓ FORDULÓ
Legia Warszawa–Pogon Szczecin 1–2
Lech Poznan–Jagiellonia 4–0
Piast Gliwice–Cracovia Kraków 1–1
Piast: Vida Kristopher kezdőként 82 percet játszott, mielőtt lecserélték.
Slask Wroclaw–Lechia Gdansk 1–2
Slask: Tamás Márk kezdőként végigjátszotta a meccset, az 56. percben öngólt fejelt.
A felsőház végeredménye: 1. Legia Warszawa 69 pont, 2. Lech Poznan 66, 3. Piast Gliwice 61, 4. Lechia Gdansk 56, 5. Slask Wroclaw 54 (51–46), 6. Pogon 54 (36–39), 7. Cracovia 53, 8. Jagiellonia 52

SVÁJC, SZUPERLIGA
32. FORDULÓ

Sion–Lugano 1–1
Lugano: Kecskés Ákos kezdőként végigjátszotta a meccset, az 53. percben sárga lapot kapott; Holender Filip csereként lépett pályára a szünetben.

GÖRÖGORSZÁG, SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS
Felsőház

PAOK–Arisz 0–0
Arisz: Korhut Mihályt nem nevezték a meccsre.
Panathinaikosz–OFI 3–2
Panathinaikosz:
Nagy Dominik sérült, nem nevezték a meccsre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik