Légiósok: Szoboszlai triplázott, a Salzburg 8–2-re győzött

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.28. 18:50
null
Szoboszlai Dominik a koronavírus miatti szünet óta 27 tétmeccsen 16 gólt szerzett és 20 gólpasszt adott (Fotó: Török Attila, archív)
Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 9. fordulójában Szoboszlai Dominik együttese, a Red Bull Salzburg a magyar válogatott futballista három góljának nagyban köszönhetően 8–2-re nyert a Sankt Pölten vendégeként. A hazaiaknál nem került a keretbe Majnovics Martin.

 

Nem volt jó formában a BL-szereplő, hiszen a legutóbbi négy tétmérkőzésén egy döntetlen és három vereség volt a mérleg – igaz, az elitsorozatban a címvédő Bayern München elleni két zakó nagyjából borítékolható volt.

Az már kevésbé, hogy a Rapid Wien (1–1) és a Sturm Graz (1–3) is kibabrál a legutóbbi hét bajnokságot megnyerő együttessel, amely ezúttal már a meccs elején gyorsan lerendezte a három pont kérdését.

Szoboszlai kezdőként kapott lehetőséget, a 13. és a 25. percben is értékesített egy büntetőt (ez egyébiránt már a második és negyedik gólja volt a csapatnak), nem sokkal később pedig úgy tűnt, hogy gólpasszt ad szabadrúgásból – ezt viszont les miatt nem adták meg (0–4).

Erre jött Hugi szépítése, de a fordulást követően Karim Adeyemi rendkívül önzetlenül ziccerben még továbbadta a labdátSzoboszlainak, aki az üres kapuba lőtte a harmadik gólját (Adeyemi, a 18 éves német támadó egy gól mellett három assziszttal zárt). 1–5

Szoboszlai ebben az idényben a 16. tétmérkőzését játszotta a Salzburgban, kilenc gólpassz mellett már nyolc gólnál jár. A koronavírus-járvány miatti szünetet követő újraindulás óta a középpályás mérlege: 27 mérkőzés, 16 gól, 20 gólpassz.

Egyórányi játékot követően a házigazda újabb gólt szerzett, de erre a csereként beálló Sekou Koita hárommal felelt, így 8–2-re nyert a Salzburg. Szoboszlait a 75. percben cserélték le.

Sikerével a Salzburg 9 meccs után 22 pontot szerezve vezeti a ligát, a nyolcszor játszó LASK és Rapid Wien egyaránt 17 ponttal áll.

AUSZTRIA, BUNDESLIGA
9. FORDULÓ

Sankt Pölten–Red Bull Salzburg 2–8
Sankt Pölten:Majnovics Martin nem került a keretbe;Salzburg:Szoboszlai Dominik kezdőként 75 percet játszott, három gólt szerzett

ANGLIA, CHAMPIONSHIP
14. FORDULÓ
Reading–Bristol City 3–1
Bristol City: Nagy Ádám kezdőként 73 percet játszott

GÖRÖGORSZÁG, SUPER LEAGUE
10. FORDULÓ
Larisza–Atromitosz 0–0
Larisza: a kaput Nagy Gergely őrizte.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
11. FORDULÓ

Podbeskidzie–Slask Wroclaw 0–2
Podbeskidzie: Kocsis Gergő kezdett, a 82. percbeli lecseréléséig volt a pályán.
Slask: Tamás Márk végigjátszotta a mérkőzést.

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
9. FORDULÓ
Augsburg–Freiburg 1–1
Freiburg: Sallai Roland sérülés miatt nem volt kerettag.
RB Leipzig–Arminia Bielefeld 2–1
Leipzig: a kapuban Gulácsi Péter állt, és Willi Orbán is végigjátszotta a mérkőzést.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
15. FORDULÓ
Spartak Trnava (Nagyszombat)–DAC (Dunaszerdahely) 0–2
DAC: Kalmár Zsolt és Schäfer András végigjátszotta a mérkőzést, Vida Máté sérült.

URUGUAY, PRIMERA DIVISIÓN
TORNEO INTERMEDIO, 6. FORDULÓ

Danubio–Penarol – a hazai csapatot sújtó betegséghullám miatt elhalasztva
Penarol:Vadócz Krisztián

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik