Légiósok: Szoboszlai Gulácsi Péterékhez kerülhet a télen

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.10.08. 12:32
null
Szoboszlai Dominik (jobbra) lehetne a 18. játékos, aki az osztrák együttesből Lipcsébe kerül (Fotó: AFP)
Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg és a magyar válogatott 19 éves középpályása az RB Leipzigben folytathatja januárban – számolt be a ligainsider.de a Sport Bild információira hivatkozva.

 

Szoboszlai Dominik jelenleg a Red Bull Salzburgot erősíti, szerződése 2022-ig szól az osztrák együttesben. Habár a nyári átigazolási időszak hétfőn hivatalosan is véget ért, a találgatások korántsem.

A német magazin úgy tartja, Szoboszlai Leipzigbe történő átigazolása „nagyon is lehetséges”.

„Mindig fiatal, tehetséges játékosokkal foglalkozunk” – mondta a pletykák hallatán Markus Krösche a lipcsei klub sportigazgatója. Hozzátette: céljuk a bajnokságban a legjobb négybe jutni, míg a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőbe kerülést szeretnék kiharcolni.

Nem ez lenne az első transzfer a két klub között: Salzburgból Lipcsébe összesen 17 játékos költözött, köztük Gulácsi Péter, Dayot Upamecano és legutóbb Hvang Hicshan.

A 19 éves Szoboszlai az elmúlt idényben 27 bajnokin 9 góllal és 14 gólpasszal járult hozzá a salzburgi sikerekhez. A transfermarkt.de a magyar légiós piaci árát 25 millió euróra taksálja. Ha a két együttes megállapodik egymással és létrejön az üzlet, azzal három magyar játékos (Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik) szerepelne a német élvonalbeli RB Leipzig színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik