Légiósok: Szoboszlai a Red Bull Salzburgnál – még egy bejelentés jöhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.08. 19:09
null
Szoboszlai Dominik (a háttérben) érkezik az edzésre (Fotó: redbullsalzburg.at)
Pénteken az NSO is beszámolt arról, hogy az FC Liefering labdarúgója, Szoboszlai Dominik hétfőtől a Red Bull Salzburg első csapatával készülhet. A hír igaznak bizonyult, az osztrák első osztályú csapat beszámolójában megerősítette, hogy a 17 esztendős magyar játékos együtt edzett a „nagyokkal”.


Úgy tudjuk, hogy Szoboszlai Dominik jó eséllyel hamarosan új szerződést kaphat. Jelenleg érvényes szerződését 2017-ben közötte, mielőtt kölcsönbe került a Red Bull Salzburg osztrák másodosztályban szereplő fiókcsapatához, az FC Lieferinghez. Ezt a megállapodást újíthatják meg annak megfelelően, hogy a középpályás tavasszal már a Red Bull Salzburg első csapatában, az osztrák élvonalban szerepelhet, miután ősszel a másodosztályban kimagasló teljesítményt nyújtott: 19 mérkőzésen lépett pályára (emellett a Red Bull korosztályos csapatában is játszott az ifjúsági bajnokok ligájában), hét gólt szerzett és négyet előkészített.

A felkészülés hétfői rajtjára Szoboszlai mellett Enock Mwepu, Romano Schmid, Mahamadou Dembélé és Luca Meisl is meghívót kapott a Lieferingből.

A Red Bull Salzburg kerete január 14. és 21. között Spanyolországba utazik (feltehetően már Szoboszlaival a soraiban), az ország déli részén fekvő Esteponába szervezett edzőtáborba, ahol két felkészülési mérkőzést is játszik a csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik