Légiósok: Szalaiék edzője szerint nemcsak a kupadöntőt, a bajnokságot is megnyerhetik

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 18:13
null
Szalai Attilák örülhettek a Török Kupa elődöntője után (Fotó: Getty Images)
Szalai Attila és a Fenerbahce szerda este 3–0-ra nyert a Sivasspor ellen a Török Kupa elődöntőjének visszavágóján, így bejutott a fináléba. A siker után a csapat vezetőedzője, Jorge Jesus kijelentette: a kupasorozat mellett a bajnokságot is meg akarják nyerni.

 

Ahogyan megszokhattuk, Szalai Attila végig pályán volt a Fenerbahcéban a Sivasspor ellen aratott 3–0-s diadal során. Jorge Jesus büszkén nyilatkozott csapata teljesítményéről az elődöntőt követően.

„Ez volt a tervünk, be akartunk jutni a döntőbe. Remekül játszottunk. A játékosaim magabiztosak, fizikailag és mentálisan is erősek. Ilyen gólokat csak technikás és taktikailag felkészült futballisták szerezhetnek. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak és a szurkolóinknak is. Az első perctől egészen az utolsóig támogattak bennünket. Remélem, a döntőben is hasonló hangulatot teremtenek a drukkereink” – mondta Jorge Jesus.

A magyar válogatott légiósa még két trófeát nyerhet ebben az idényben, igaz, a bajnokságban nincs egyszerű dolga a Fenernek: a Galatasaray öt ponttal vezeti a tabellát három fordulóval a vége előtt.

„Ez az idény eddig jól alakul számunkra. Azt nem mondhatom, hogy minden nagyszerű a bajnokságban is, mert nem az első helyen állunk. De még három mérkőzés hátravan, szóval van esélyünk a végső győzelemre – mondta a portugál mester, aki szerint ilyen furcsa idénye még nem volt, hiszen az őszi szezon előtt, a világbajnokság után és a földrengést követően is szünetelt a török élvonal.

„Azért jöttem, hogy trófeákat nyerjek. Még kettőt begyűjthetünk, s mi ezt is szeretnénk. Az egyetlen baj a török élvonallal, hogy a bajnokság győztese nem kerül be automatikusan a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A második és a harmadik csak az Európa-konferencialigába jut be. Azt hiszem, az UEFA-nak magasabbra kellene rangsorolnia a török futballt” – tette hozzá Jesus.

A Török Kupa döntőjét június 11-én rendezik meg a Gürsel Aksel Stadionban. Szalaiék ellenfele vagy a Basaksehir vagy az Ankaragücü lesz.

TÖRÖK KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Fenerbahce–Sivasspor 3–0
(Kadioglu 47., Batshuayi 58., J. King 85.)
Továbbjutott: a Fenerbahce, 3–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik