Légiósok: Szalai Attila aláírhatna a Zenithez, a klubok megegyeztek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.31. 10:04
null
Szalai Attiláért 20 millió eurót fizetne a Zenit (Forrás: askam.com.tr)
Orosz és török oldalakhoz hasonlóan, klub közeli forrásból a Nemzeti Sport is úgy értesült: Szalai Attila átigazolásáról megállapodott a török Fenerbahce és az orosz Zenit. Információink szerint a védő egyelőre nem fogadta el az orosz ajánlatot, és könnyen lehet, hogy az átigazolási piac zárásáig már nem is fogja, s az sem kizárt, hogy marad Törökországban.

 

Az elmúlt egy hétben rengeteg egymásnak sokszor ellentmondó hír is megjelent Szalai Attiláról a török sajtóban. Előfordult, hogy ugyanaznap két külön forrás az angol Brightonnak és az orosz Zenitnek is „eladta” a magyar válogatott védőt, de a West Ham Unitedet is a „komoly kérők” között emlegették. Miközben már Szalai lehetséges utódját is megtalálták az Udinese brazil védője, Rodrigo Becao személyében.

A Nemzeti Sport azonban úgy értesült, a napokban egyetlen klubbal folytatott előrehaladott tárgyalásokat a Fenerbahce, méghozzá az orosz bajnok Zenittel, amellyel meg is egyeztek 20 millió euró körüli vételárban. Csakhogy Szalai Attila egyelőre nem írt alá az ukrajnai háború miatt a Bajnokok Ligájából, illetve a nemzetközi porondról kitiltott Zenithez (mint ismert, minden orosz klubot eltiltott a nemzetközi szerepléstől az európai szövetség), és egyre több jel utal arra, hogy már nem is fog.

Ugyan az askam.com.tr három nappal ezelőtt még azt írta, küszöbön az aláírás, és az orosz euro-football.ru arról számolt be, Szalai kész a váltásra, miután a két klub 20 millió eurós vételárban megállapodott az átigazolásáról. Ugyanakkor egy frissebb oroszországi hír szerint Szalai megszerzésére csak akkor lehet esélye a Zenitnek, ha a topligák szeptember 1-jei piaczárásáig nem kötelezi el magát egy nyugat-európai klubhoz, ellenkező esetben a Ferencváros El-ellenfelének, a Crvena zvezdának a 21 éves védője, Sztrahinja Erakovics kerülhet a szentpéterváriakhoz. Az öt topligában szeptember 1-én, Oroszországban szeptember 8-án zárul a piac.

Úgy tudjuk azonban, ha Szalai ügyében nyugat-európai klubbal nem születik egyezség – folynak egyeztetések, de ezek nincsenek olyan szakaszban, mint a Zenit esetében –, akkor jó eséllyel marad a Fenerbahcénál, ugyanis jól érzi magát a klubnál és Jorge Jesus vezetőedző is szeretné megtartani a magyar játékost.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik