Sajtóhírek szerint Szalai Attila klubrekordot jelentő 27 millió euróért válthat a nyáron (Forrás: goal.com/tr)

 

You can read the story in English here!

Az angol Teamtalk értesüléseire hivatkozva közli a goal.com/tr, hogy a West Ham United is bejelentkezett Szalai Attiláért.

A cikk szerint a megnövekedő érdeklődés hatására a Fenerbahce már 23 millió fontot, vagyis mintegy 27 millió eurót szeretne kapni a 11-szeres magyar válogatott védőért, aki jó eséllyel akkor kerülhet a West Hamhez, ha a klubnak sikerül kiharcolnia a Bajnokok Ligája-indulást. A londoniak most három ponttal vannak elmaradva a BL-szereplést érő, 4. helyen álló Chelsea-től, ha sikerülne elérniük a céljukat, akkor jelentős erősítéseket terveznek a nyárra, ennek lenne része Szalai szerződtetése is.

A Fener történetében eddig a bosnyák Elvir Bajic számított a legdrágább játékosnak, akit 1999-ben 21 millió euróért a Real Madrid szerződtetett, a második helyen pedig a koszovói Vedat Muriqi áll, aki a goal.com szerint 2020-ban 17.5 millió euróért (a Tramsfermarkt 18.5-ről tud) került a Lazióhoz. Ám, ha a hírek igazak, és Szalai tényleg 27 millióért válthat, akkor mindkét játékosnál többet fizethetnek érte.

A lehetséges kérők között a West Ham mellett a szintén angol Leicester Cityt, az Aston Villát és a Newcastle-t, valamint az olasz Napolit és Laziót emlegetik. Ugyanakkor a napokban egy másik portál, a sporx.com a spanyol Sevillát is az érdeklődők közé sorolta.

Az biztos, Szalai eladásával remek üzletet köthet a Fener, ugyanis télen kétmillió eurót fizettek érte a ciprusi Apollonnak. A védő 2025-ig írt alá, és rögtön alapemberré is vált a Fenerben: eddig 17 tétmeccsen lépett pályára a csapatban, mindegyiket végigjátszotta, és már három gólt is szerzett (a legutóbbi két meccsén kettőt). A cikk kiemeli, a 23 éves védő még sokat fejlődhet, és az iránta mutatott érdeklődést fokozhatja, hogy nyáron az Európa-bajnokságon is megmutathatja magát a magyar válogatottban, Szalai példája arra mutat rá a médium szerint, hogy a rutinos, de drága játékosok helyett érdemesebb lenne a török kluboknak azon olcsóbb, tehetséges fiatal futballisták felé fordulni, akiknek a későbbi eladásával javíthatnának gazdasági helyzetükön.