Légiósok: Szalai Ádám távozik a Hoffenheimtől

Vágólapra másolva!
2019.08.26. 16:57
null
Szalai Ádám távozik a Hoffenheimtől (Fotó: AFP)
Szalai Ádám minden bizonnyal távozik a német élvonalbeli Hoffenheim labdarúgócsapatától – erről Marco Rossi szövetségi kapitány beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen kihirdette a válogatott keretét a Montenegró és Szlovákia elleni mérkőzésre. Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja a 31 éves csatár.

A válogatott kerethirdetése utáni sajtótájékoztatón több újságírói kérdést is kapott Marco Rossi szövetségi kapitány, s az egyik azt firtatta, mekkora hátrányt jelent a válogatottnak, hogy Szalai Ádám nem játszik a Hoffenheimben. A kapitányi válasz kezdete némileg meglepőre sikeredett.

„Annyit tudniuk kell, hogy Ádám pont most vált csapatot. Holnap lesz hivatalos, hogy melyik egyesületnél folytatja pályafutását. Ugyanakkor ő folyamatosan játszott felkészülési mérkőzésen, és jól szerepelt korábban a német bajnokikon is. Az idei első meccsen a kispadon kapott helyet, s utána a klub vezetőségének döntése értelmében csak a lelátóról követhette a másodikat. Holnap kiderül, melyik lesz a következő egyesülete. Ezzel együtt azt kell mondanom, hogy Szalai Ádám a magyar válogatottban létfontosságú játékos, s mindenképpen szerepeltetni fogom” – mondta Marco Rossi a sajtótájékoztatón.

Szalai Ádám a Bundesliga rajtja előtt, a Német Kupa 1. fordulójában csereként pályára lépett a Hoffenheimben (a harmadik ligában szereplő Würzburger Kickers elleni meccsen), s ő szerezte csapata harmadik gólját (3–3 után tizenegyesekkel jutott tovább a Hoffenheim). A Bundesliga első két fordulójában viszont már nem számítottak rá: az Eintracht Frankfurt ellen kispados volt a nyitó mérkőzésen, a Werder Bremen ellen a hétvégén keretben sem volt. Jelenlegi klubja színeiben 113 mérkőzésen 25 gólt szerzett és 13 gólpasszt jegyzett. Az elmúlt időszakban hírbe hozták két török csapattal, a Trabzonsporral és a Besiktassal, valamint legutóbb a holland Feyenoorddal is.

Utóbbi klub egyik szurkolói oldala szerint a Feyenoord az elmúlt hetek során az argentin San Lorenzo két játékosának szerződtetésén is fáradozott, ám a bekk Marcos Senesi és a támadó Adolfo Gaich esetében soknak találták a rotterdamiak a klub által kért átigazolási díjat.

A 31 éves magyar labdarúgó idén májusban hosszabbított szerződést a Hoffenheimmel jövő év nyaráig, így bárhol is folytatja pályafutását, valószínűleg fizetni kell érte új klubjának.

MARCO ROSSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA (A SZALAIRA VONATKOZÓ KÉRDÉS 12:45-TŐL)

A kerethirdetésről bővebben IDE KATTINTVA olvashatnak.

A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT SORON KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEI
FELKÉSZÜLÉS (szeptember 5.)
20.45: Montenegró–Magyarország – élőben az NSO-n!
Podgorica, Pod Goricom Stadion
EB 2020, SELEJTEZŐ (szeptember 9.)
E-CSOPORT, 6. JÁTÉKHÉT
20.45: Magyarország–Szlovákia – élőben az NSO-n!

Budapest, Groupama Aréna

A 26 FŐS MAGYAR KERET MONTENEGRÓ ÉS SZLOVÁKIA ELLEN
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
VÉDŐK: Baráth Botond
(Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus),Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Sallai Roland (Freiburg – Németország),Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik