Az interjúban Szalai elmondta, hogy jól sikerült a beilleszkedése a gelsenkircheni klubban, majd miután a válogatottról kérdezték, hogy mik a céljai a nemzeti csapattal, őszintén felelt.

„Szerintem nem biztos, hogy nagy célokat kellene kitűznünk a belátható jövőre. Az a fontos, hogy folyamatos, az alapoktól induló fejlődésen menjen keresztül a magyar labdarúgás, ha ez megvalósul, jönni fognak az eredmények is – mondta Szalai, akit a régmúlt sikereiről is kérdeztek. – Természetesen mi, magyarok büszkék vagyunk arra, hogy két világbajnoki döntőt is játszott egykor a válogatott, de azt is tudjuk, hogy hasonló eredményekre jelenleg nincs esélyünk. Először is a fiatalok képzését kell rendbe tenni, ki kell emelni a tehetségeket, és egységet kell formálni ebben a kérdésben. Most ez a legfontosabb a magyar labdarúgás számára."

Szalai a kedd esti Német Kupa-nyolcaddöntőről elmondta, hogy a szeptember végi 3–3-as Bundesliga-találkozóhoz hasonló, élvezetes mérkőzésre lehet számítani, s gólokban sem lehet hiány, hiszen mindkét csapat a nyílt sisakos küzdelem híve.