Légiósok: Szabadon igazolható vagyok – Németh Krisztián

Vágólapra másolva!
2021.01.12. 12:13
null
Németh Krisztiánt marasztalták a Columbus Crew-nál, de a csatár a pályán szeretne villogni, nem a kispadon ülni<br />(Fotók: Getty Images)
Hazatért és egyénileg készül Németh Krisztián, aki olyan MLS-klubba igazolna át, amelyben sok játéklehetőséget kaphat.

 

Ha az eredményeket nézzük, kifejezetten sikeres esztendő áll Németh Krisztián mögött. Tavasszal tagja volt a Dunaszerdahely bajnoki bronzérmet szerző csapatának, majd az ősszel az egyesült államokbeli Columbus Crew-hoz igazolt át, amely megnyerte az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságot (MLS). Ha a játékperceket vesszük, árnyaltabb az összkép. Sérülés miatt a DAC színeiben egy bajnoki és egy kupameccsen összesen 43 percet játszott, a tengerentúlon öt tétmérkőzésen 193 játékperc jutott neki.

„Régóta vágytam erre   – nyilatkozta lapunknak december közepén Németh Krisztián. – Kansasbe kétezertizenötben érkeztem, ott játszottam először az Egyesült Államokban, és a Sporting Kansas előtte két évvel megnyerte az MLS-kupát, a bajnoki címet, így többen is voltak még a keretben, akiknek volt bajnoki gyűrűjük. Amikor először megmutatták, rögtön éreztem, én is szeretnék egyszer egy ilyet. Boldog vagyok, hogy sikerült, hiszen még Kansasben tagja lehettem a US Open-kupa-győztes csapatnak, elnyertem az Év legszebb gólja-címet, de az amerikai bajnoki arany hiányzott a gyűjteményből.”

A 32. életévét január 5-én betöltő támadó tehát a kevés játékperc ellenére sem elégedetlen, 2021-es céljai eléréséhez azonban ennél többre lesz szüksége. Nyílt titok, hogy szeretne ott lenni a nyáron Marco Rossi Európa-bajnokságon szereplő keretében, és ehhez formába kell lendülnie. A Columbus Crew-val véget ért a megállapodása, új klubhoz egyelőre nem írt alá, így adva van a kérdés: hol játszik idén Németh Krisztián?

„Szeretnék visszatérni az Egyesült Államokba   – válaszolta kérdésünkre a 37-szeres magyar válogatott támadó. – Jelenleg itthon vagyok és egyénileg készülök. Szerencsére semmilyen sérülés nem akadályoz a munkában, teljesen egészséges vagyok. A Columbus Crew marasztalt, de az első számú csatár, Gyasi Zardes mögött kevés játéklehetőséget kaptam volna, és ennél többre vágyom. Szabadon átigazolható vagyok, így bármikor aláírhatok, a helyzetemet egyedül az nehezíti, hogy a liga pénzügyi vitában áll a klubokkal. Türelmesnek kell lennem, amíg rendeződik a helyzet.”

Németh Krisztián érdeklődésünkre kijelentette, egyelőre nem szeretne hazatérni Magyarországra, ebben az évben még mindenképp légiós lenne. Tisztában van vele ugyanakkor, hogy a magyar válogatott keretébe nem lesz könnyű visszakerülnie.

„Nem állok közvetlen kapcsolatban Marco Rossival    – mondta a felvetésre. –   Nagyon   ösztönöz, hogy ismét magamra ölthessem a címeres mezt, de ettől a jelenlegi helyzetemben távol vagyok. Ahhoz, hogy ismét szóba jöhessek, sokat és jól kell játszanom tavasszal.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik