Légiósok: Schäfer szerint Kalmár jó híreket kapott sérüléséről

H. Á., D. T.H. Á., D. T.
Vágólapra másolva!
2021.04.02. 11:12
null
Úgy tűnik, Schäfer (jobbra) és Kalmár is megúszta a szalagszakadást (Fotó: Szabó Miklós)
A szlovákiai DAC magyar válogatott középpályása, Schäfer András a lengyelek elleni válogatott meccset követően egy edzésen szenvedett térdsérülést, ezért a San Marino és Andorra elleni idegenbeli meccsekre nem utazott el a csapattal. A középpályás a Digi Sport Reggeli Start műsorában saját és az Andorra ellen megsérülő Kalmár Zsolt állapotáról is beszélt.

„Nincs szakadás és a szalagnak sincs nagy baja. Nem kell műtét, úgyhogy nagyjából három hetet kell kihagynom, de azért én megpróbálom ezt csökkenteni” – mondta a Reggeli Startban Schäfer András a térdsérüléséről, ami miatt a DAC zsolnai bajnokiján sem léphet pályára vasárnap.

Schäfer az Andorra elleni vb-selejtezőn térdsérülést szenvedő dunaszerdahelyi csapattársáról, Kalmár Zsoltról is szót ejtett.

„Beszéltem vele csütörtökön, ő is csináltatott egy felvételt a térdéről, és szerencsére, bár nem én akarok pontos diagnózist felállítani, nála sincs szakadás. Nem tudom pontosan, mennyit kell kihagynia, de úgy néz ki, hogy a jobbik eset történt” – árulta el Schäfer.

„Az a feladatunk Zsoltival, hogy minél pozitívabban álljunk az egészhez. Most esélyünk van olyan dolgokat megerősíteni, amiket eddig nem tudtunk, illetve fejlődni, ahol eddig nem tudtunk, mert a meccsekre kellett készülnünk. Remélem, mindketten erősebben tudunk visszatérni” – fogalmazott a négyszeres válogatott középpályás.

Lapunk elérte Kalmár Zsoltot, aki megerősítette klubtársa szavait.

„A mérkőzés után bementem az öltözőbe, kaptam jegelést, meg is nézték a szalagokat, hogy nem mozdultak-e el, majd kaptam egy kötést. Bevallom, aznap éjjel nem aludtam sokat. Az járt az fejemben, nehogy összeszedjek egy komolyabb sérülést” – kezdte a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt.

„Csütörtökön volt egy MRI-vizsgálatom, ami kimutatta, hogy nincs szakadás. Ez jó jel, a legfontosabb, a keresztszalagom a helyén van. Bővebben egyelőre nem tudok semmit. Szombaton megyek egy térdspecialistához, ami után megtudom, hogy mennyit kell kihagynom, mikor fogok tudni ismét pályára lépni. Szerencsére úgy érzem, hogy egyre jobb a térdem, nincs benne annyi fájdalom. Biztos, sok kezelésen fogok részt venni, hogy minél hamarabb visszatérjek. Egyeztetek majd a klubban, hogyan tovább, Győrben is vannak szakemberek, akik szeretnének segíteni. Szerintem a MOL Akadémián és Győrben is fogok rehabilitációra járni. Beszéltem a két edzővel, Marco Rossival és Bernd Storckkal, szorítanak, hogy ne legyen komoly sérülésem. Úgy egyeztünk meg, hogy szombaton a kivizsgálás után hívom őket. Nagyon szépen szeretném megköszönni azt a sok biztatást, amit a csütörtöki sérülés után kaptam. Nagy erőt adott, hogy arra gondoljak, hogy nem lesz komoly baj.”

A végső választ várhatón szombaton adja meg egy térdspecialista, miután megvizsgálta Kalmárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik