Légiósok: Schäfer lemondott a fizetése egy részéről a DAC-ért

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 09:40
null
A 21 éves Schäfer András dunaszerdahelyi klubcsapatában és a válogatottban egyaránt fontos szerepet tölthet be a jövőben (Fotó: DAC1904)
Schäfer András, a Dunaszerdahely nagy munkabírású magyar középpályása a nehéz napokról, az álmatlan éjszakákról, a válogatottról és az új szerződéséről is beszélt a Nemzeti Sportnak.

 

– Pezsgőt bontott?
– Azt azért nem, de Horváth Pállal, a DAC fizioterapeutájával elmentünk egy jót enni – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére a 21 évesSchäfer András, aki január óta az olasz élvonalbeli Genoa kölcsönjátékosaként futballozott a dunaszerdahelyieknél, mígnem szerdán a felvidéki egyesület kivásárolta szerződéséből, és 2024 nyaráig érvényes megállapodást kötött vele. – Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy pont kerül az ügyem végére, boldog vagyok, hogy hosszú távú szerződést kötöttünk a DAC-cal. A menedzsereimmel megállapodtunk, csak akkor jelentkeznek, ha érdemi változás történik a két klub egyeztetésén, mert várható volt, hogy elhúzódnak a tárgyalások. Pataky Tibor és Kövesdi Viktor egyaránt azt tanácsolta, kizárólag a sportpályafutásomra fókuszáljak. Igyekeztem ennek megfelelően cselekedni, de tudja, hogy van ez: a bizonytalanságban csak kattog az agy. Az elmúlt napokban keveset aludtam, sokszor reggel négykor is forgolódtam az ágyamban, csak néhány órára tudtam lehunyni a szemem. És hát nem volt egyszerű a válogatott összetartás sem, hiszen akkor még nem tudtam, mi lesz a sorsom.

– Benne volt a pakliban, hogy vissza kell mennie a Genoához?
– Erre nem is akartam gondolni. Ha visszamegyek Olaszországba, az egyet jelent az egy hét karanténnal, s csak vártam volna, meg tud-e egyezni egymással a két klub. A karantén idején nem tudtam volna edzeni és meccset játszani sem, a kényszerleállás kedvezőtlen hatással lett volna az esetleges októberi válogatott szereplésemre. De bíztam a képviselőimben és a DAC-ban, hogy meg tudnak egyezni az olaszokkal. Néhány havi genovai fizetésemről is lemondtam, nehogy azon múljon a Dunaszerda­helyre szerződésem.

– Kivel beszélt először a megállapodás aláírását követően?
– A szüleimmel. Apunak sose legyen rosszabb születésnapja: ott volt a DAC legutóbbi, aranyosmaróti mérkőzésén, aztán neki adtam a válogatott mezemet, most pedig az új szerződésemmel büszkélkedhettem, ő is nagyon boldog.

– Említette, hogy a bizonytalanság miatt nehéz időszakon ment keresztül. Ennek ellenére remekül teljesített klubcsapatában, az eddigi öt fordulóban háromszor bekerült a Fortuna Liga álomcsapatába. Hogy csinálta?
– A sikerélmény vágya volt a hajtóerő. Fantasztikusan kezdtük az idényt, az eddigi hat tétmeccsünket – ötöt a bajnokságban, egyet az Európa-liga-selejtezőben – egyaránt megnyertük, jól játszunk, sok gólt szerzünk. Nagyszerű érzés ebben a csapatban játszani, és természetesen plusz motivációt jelentett Marco Rossi szövetségi kapitánya meghívója a válogatottól, majd pedig a pályára lépés a Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

– Ha már itt tartunk: hogyan értékeli a Törökország, illetve az Oroszország elleni NL-találkozót?
– Kifejezetten pozitívan. Papíron mind a két válogatott erősebb a miénknél, a két találkozó között a legnagyobb különbség az volt, hogy az oroszok kihasználták a hibáinkat. Mindkét összecsapáson egységesen, bátran futballoztunk. Jó irányba haladunk.

– Szombaton a rózsahegyi csapat lesz a DAC vendége a ligában. Furcsa meccs lesz, mert a hatósági előírásnak megfelelően legfeljebb ezren lehetnek a lelátón.
– Nyomasztó érzés csaknem üres stadionban futballozni. A Rózsahegy kellemetlen stílusban játszik, beáll védekezni és a hibánkra vár. De annyi baj legyen, mi akkor is győzelemre törünk, mindent megteszünk, hogy idénybeli hetedik tétmérkőzésünket is megnyerjük.

FORTUNA LIGA, 6. FORDULÓ
Szombat

19.00: DAC–Rózsahegy – élőben az NSO-n!
Az élcsoport:   1. DAC 15 pont (5 mérk.), 2. Slovan 9 (13–3, 4 mérk.), 3. Zsolna 9 (16–8, 5 mérk.)

Schäfer András a válogatottban
Schäfer András a válogatottban

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik