Légiósok: Sallói gólt szerzett, Gazdag két gólban játszott kulcsszerepet az MLS-ben

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.19. 09:11
null
Sallói gólja sem volt elég az üdvösséghez a Dallas ellen (Fotó: Twitter/Sporting Kansas City)
Sallói Dániel góljával szerzett vezetést a Sporting Kansas City az FC Dallas otthonában a tengerentúli profi labdarúgóliga (MLS) magyar idő szerinti vasárnapi játéknapján. A Philadelphia Uniont erősítő Gazdag Dániel eközben kétszer is a gólpasszt megelőző passzal vette ki a részét csapata két góljából a CF Montréal ellen.

 

A dallasi mérkőzés 11. percében jártunk, amikor elsült Sallói Dániel lába: a jelenlegi idényben az első gólját jegyző magyar csatár lövése egy védő lábán gellert kapva védhetetlenül csapódott a kapuba. Az álomszerű kezdés után viszont rémálomszerűen alakult a találkozó: a Dallas előbb egyenlített, majd a hazaiak kapusa (újrarúgással együtt) kétszer is megfogott egy kansasi tizenegyest. A kegyelemdöfést Ferreira gólja jelentette a 84. percben, a Dallas így otthon tartotta a három pontot, míg a Sallóiék továbbra is nyeretlenek a jelenlegi idényben.


Másik tengerentúli légiósunk, Gazdag Dániel ezúttal az előkészítésben jeleskedett. Az előző évadban 22 gólt jegyző magyar támadó csapata mindkét góljánál a gólpasszt megelőző átadást jegyezte. Gazdagot a 74. percben, 2–1-es vezetésnél cserélték le, ez pedig, mint később kiderült alaposan visszaütött. A Montréal előbb egyenlített, majd a 98. percben a győzelmet is megszerezte.

MLS, ALAPSZAKASZ
FC Dallas–Sporting Kansas City 2–1
Sporting Kansas City: Sallói Dániel végigjátszotta a mérkőzést, a 11. percben gólt szerzett.
CF Montréal–Philadelphia Union 3–2
Philadelphia Union: Gazdag Dániel kezdőként lépett pályára, a 74. percben lecserélték.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik