Sallói Dániel passzát William Agada váltotta gólra, ezzel győzte le a Kansas a Seattle-t (Fotó: Sporting Kansas City/Twitter)

Hiába várta kiváló formában a legutóbbi hat mérkőzéséből két döntetlen mellett négyet megnyerő Sporting Kansas City a Seattle Sounders elleni találkozót, az már korábban eldőlt, hogy a hazaiak biztosan nem jutnak be a bajnokság rájátszásába. A vendégeknek viszont mindenképp nyerniük kellett, hogy az alapszakasz utolsó fordulójára is megmaradjon az esélyük a playoffra.

Ennek ellenére a mérkőzést a Kansas City kezdte jobban, amely több veszélyes helyzetet is kidolgozott az első félidőben – Sallói Dániel egy távoli lövéssel próbálkozott az ötödik percben –, a vezetést pedig a 41. percben szerezte meg, amikor a magyar támadó bal oldali beadását William Agada egy átvétel után lőtte a vendégek kapujába.

A fordulás után a Seattle-nek  is egyre több lehetősége akadt az egyenlítésre, de ezekkel nem tudott élni, a Sporting Kansas City 1–0-s sikerével pedig eldőlt, hogy a Sounders 13 év után marad le a rájátszásról – ez volt a leghosszabb sorozat az MLS-ben.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (SALLÓI GÓLPASSZA 2:47-TŐL)

 

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS
ALAPSZAKASZ, 33. FORDULÓ

Sporting Kansas City–Seattle Sounders 1–0
Sporting Kansas City: Sallói Dániel végigjátszotta a mérkőzést, a 41. percben gólpasszt adott