Légiósok: Sallói gólpasszt adott, nyert a Kansas City

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.03. 06:56
null
Sallói Dániel passzát William Agada váltotta gólra, ezzel győzte le a Kansas a Seattle-t (Fotó: Sporting Kansas City/Twitter)
A Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Seattle Sounderst az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának utolsó előtti, 33. fordulójában. A győztes gólt William Agada a magyar támadó beadása után szerezte.

Hiába várta kiváló formában a legutóbbi hat mérkőzéséből két döntetlen mellett négyet megnyerő Sporting Kansas City a Seattle Sounders elleni találkozót, az már korábban eldőlt, hogy a hazaiak biztosan nem jutnak be a bajnokság rájátszásába. A vendégeknek viszont mindenképp nyerniük kellett, hogy az alapszakasz utolsó fordulójára is megmaradjon az esélyük a playoffra.

Ennek ellenére a mérkőzést a Kansas City kezdte jobban, amely több veszélyes helyzetet is kidolgozott az első félidőben – Sallói Dániel egy távoli lövéssel próbálkozott az ötödik percben –, a vezetést pedig a 41. percben szerezte meg, amikor a magyar támadó bal oldali beadását William Agada egy átvétel után lőtte a vendégek kapujába.

A fordulás után a Seattle-nek is egyre több lehetősége akadt az egyenlítésre, de ezekkel nem tudott élni, a Sporting Kansas City 1–0-s sikerével pedig eldőlt, hogy a Sounders 13 év után marad le a rájátszásról – ez volt a leghosszabb sorozat az MLS-ben.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (SALLÓI GÓLPASSZA 2:47-TŐL)

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS
ALAPSZAKASZ, 33. FORDULÓ

Sporting Kansas City–Seattle Sounders 1–0
Sporting Kansas City: Sallói Dániel végigjátszotta a mérkőzést, a 41. percben gólpasszt adott

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik