Légiósok: Sallai és Szalai számára is kiváló lépcsőfokot jelentett ez a bajnokság – Onódi

Vágólapra másolva!
2022.09.05. 10:01
null
Onódi Ákos a ciprusi élvonalba szerződött (Fotó: Getty Images)
Négy év után búcsút vett Angliától és az Aston Villától, s a ciprusi élvonal újoncához, az Akritaszhoz szerződött Onódi Ákos. A 21 éves kapus az átigazolási időszak hajrájában találta meg új csapatát, ám az eddigiek alapján úgy tűnik, megérte kivárni, a szigetországi együttesnél ugyanis jó eséllyel védhet a felnőttek között.

 

„Sokakat meglepett, hogy Cipruson kötöttem ki – nyilatkozta lapunknak Onódi Ákos. – Az Angliában eltöltött négy évem a karrierem és a magánéletem szempontjából is remek volt. Olyan eredményeket értem el, amelyeket legmerészebb álmaimban sem hittem volna, gondolok itt a Liverpool elleni FA-kupa-mérkőzésre vagy hogy az U18-as bajnokságban én kaptam az év védéséért járó díjat. Kölcsönjátékon is részt vehettem, megtapasztalhattam, milyen a felnőtt futball, aminek köszönhetően sokat tanultam és érettebbé váltam. A negyedik évre teljesült minden, amit a karriertervben összeírtunk az edzőimmel, ezért az Aston Villa első csapatának kerettagjaként harmadik számú kapus lehettem volna. Csakhogy kevés lehetőséget kaptam volna az előttünk álló évadban, három-négy meccsre számíthattam volna az U23-as együttesben, ami nem elégséges, ezért született meg a döntés, hogy máshol folytatom a pályafutásomat. Az volt a legfontosabb, hogy egy elismert, magasan jegyzett bajnokságba szerződjek, lehetőleg egy első osztályú klubba, ahol játéklehetőséget kaphatok. Angliából és Olaszországból is érkeztek megkeresések, de fiatal korom miatt harmadik számúként számítottak volna rám. Éppen ezért kivártunk, s az átigazolási időszak végén találtuk meg a reményeim szerint optimális csapatot, ahol fontos szerepet szánnak nekem. Sokat köszönhetek Pánczél Rolandnak, akinek a segítségével formában tartottam magam, és hamar fel tudtam venni a ritmust.”

A tehetséges kapus nagy reményekkel írt alá az újonchoz, amely az idénynyitányon hazai pályán győzte le az Omoniát. Arra kértük, meséljen nekünk a Pafosz környéki zöld-fehér klubról, céljairól, s ossza meg első benyomásait.

„Ötvenegy éves fennállása során ez a klub első idénye az élvonalban, úgyhogy szeretnénk minél jobb helyen végezni, de nincs rajtunk kifejezett nyomás. Optimistán állok az évadhoz, megvan a kvalitásunk ahhoz, hogy jó idényünk legyen. Ha olyan teljesítménnyel rukkolunk ki hétről hétre, mint az Omonia ellen, jó esélyünk lehet odaérni az első hatba. Sok az új játékos a keretben, a miénk a liga történetének legfiatalabb játékoskerete, ezért is energikus a játékunk. A stábunk profi és nagy, az edzőpályánk pedig kifogástalan minőségű. Örömteli, hogy a ciprusi bajnokságból három együttes képviseli magát a nemzetközi színtéren, illetve hogy jó képességű légiósok szerepelnek a ligában. Abból indultunk ki a menedzseremmel, hogy Sallai Roland és Szalai Attila számára is kiváló lépcsőfokot jelentett ez a bajnokság, remek ugródeszkaként szolgált nekik, illetve Lang Ádám és Gyurcsó Ádám sem véletlenül játszik itt. Az első benyomásaim kiválóak, az itteni életritmus és kultúra nagyon tetszik, szerintem jó helyre írtam alá. A második hetemet kezdem a klubnál, bízom benne, hogy mihamarabb bemutatkozhatok a ciprusi élvonalban, s beverekedem magam a kezdőcsapatba.”

CIPRUS, ELSŐ OSZTÁLY
2. FORDULÓ
18.00:
Nea Szalamisz–Akritasz

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik