Légiósok: Rossi szavai nagy hatással voltak Sallai Rolandra

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2021.01.13. 09:42
null
Sallai Roland (Fotó: AFP)
Hatottak Marco Rossi szövetségi kapitány szavai Sallai Rolandra, a Freiburg és a magyar válogatott támadójára, aki a Bayern München ellen is bízik a pontszerzésben.


– Lehet ennél tökéletesebben hangolni a Bayern München elleni vasárnapi, idegenbeli bajnokira?
– A második félidő alapján mondhatjuk, megérdemelt az ötgólos győzelem, akkor sokkal jobban futballoztunk a Kölnnél, ám az első játékrészben az ellenfélnek is adódtak veszélyes lehetőségei – felelte a Nemzeti Sportnak Sallai Roland, a 23 éves támadó, aki múlt héten szombaton góllal és gólpasszal vette ki a részét csapata Köln elleni 5–0-s győzelméből. – Szerencsére nem csupán a szombati meccsen gyűjthettünk önbizalmat a müncheniek elleni találkozóra, a legutóbbi öt bajnokinkat egyaránt megnyertük. Természetesen így is a Bayern a hétvégi mérkőzés esélyese, de bízom benne, hogy a mostani formánkban legalább egy pontot elcsípünk Münchenben.

– A gólja előtt csapattársát, a bal szélen elfutó Ermedin Demirovicot figyelte, vagy az ellenfél védőjét próbálta megtéveszteni a mozgásával?
– Kicsit mindkettőt. Az egyik szememmel a csapattársamat figyeltem, a másikkal az engem követő hátvédet, próbáltam olyan helyzetbe kerülni, hogy amikor középre érkezik a labda, ne tudjon blokkolni. Szerencsére az irányváltásokkal sikerült megtévesztenem, a labda is tökéletesen jött a rövidre, én pedig nem hibáztam el a befejezést.

– Ahogyan említette, a legutóbbi öt bajnokiját megnyerte a csapata. Minek köszönhető a szárnyalás?
– Szeptember és december között kilenc bajnokin keresztül egyetlen meccsen sem győztünk. A mostani sikerek egyik alapját az adja, hogy abban az időszakban sem estünk kétségbe, nem mutogattunk egymásra. Bíztunk magunkban, és tudtuk, mire vagyunk képesek. Emellett a gyenge eredmények után decemberben szerkezetet váltottunk, immár ötvédős felállásban játszunk, így sokkal jobb teljesítményt nyújtunk. Mindenki a saját feladatára összpontosít, remek a hangulat az öltözőben és a pályán kívül is egységesek vagyunk.

– Az Európa-liga-indulást érő hatodik hely két pontra van, a Bajnokok Ligáját érő negyedik öt pontra. Gondolnak már az európai kupaszereplésre?
– Ha kérhetem, erre április végén térjünk vissza! A Freiburgnál minden idény előtt a biztos bennmaradás a cél, ez most sincs másként. Természetesen örülünk, hogy egyre feljebb lépünk a tabellán, az elmúlt hetekben aratott győzelmekkel fellélegezhetünk, de még korai a nemzetközi porondról beszélni.

– A Freiburg győzelmi sorozatából ön is kiveszi a részét, decemberben duplázott a Schalke ellen, akkor a Kickernél bekerült a forduló válogatottjába, ezúttal góllal és gólpasszal jelentkezett. Mondhatjuk, hogy most van a legjobb formában, amióta Németországba szerződött?
– Talán kijelenthetjük. Érzem, hogy bíznak bennem, szerencsére eddig éltem a bizalommal. Ám ez az út eleje, a jövőben is ugyanilyen keményen dolgozom tovább, hogy tartsam a szintet és még eredményesebb legyek. Rengeteg különmunkát végzek, a tizenhatoson belüli befejezéseket nagyon sokat gyakorlom, úgy látszik, nem hiába. Fél éve Marco Rossi azt mondta, Szoboszlai Dominiktól és tőlem egyaránt eredményesebb futballt vár. Nem az a legfontosabb, hogy szépen játsszunk, hanem hogy góllal és gólpasszokkal segítsük a csapatot. Ebben teljesen igaza volt, azóta még elszántabban dolgozom a mindennapokban, szeretném megmutatni, a klubomban és a válogatottban egyaránt eredményesen tudok futballozni.

– Mire mehet a Freiburg a Bayern ellen? Megpróbálhat egyáltalán kezdeményezni?
– A Bayern ellen nagyon nehéz irányítani a játékot. Annyit tehetünk, hogy mindenki száz százalékot ad, a védekezésre nagyon odafigyelünk és rendre kisegítjük egymást. Ennyire gyors és képzett ellenfelekkel szemben minden méternek hatalmas jelentősége lehet. Nem gondolom, hogy betoljuk a buszt a kapunk elé, az Allianz Arenában is próbáljuk önmagunkat adni, ám a Bayern ellen mindig csak annyit lehet játszani, amennyit a müncheni együttes megenged.

– Lassan egy éve nézők nélkül rendezik az összecsapásokat. Hozzá lehet szokni ehhez?
– Az elején furcsa volt, úgy éreztük, mintha edzőmeccsen lépnénk pályára. Mostanra a labdarúgók és a csapatok is megszokták a körülményeket, ezzel együtt nagyon hiányoznak a szurkolók, főleg amikor holtpontra jutunk. A nehéz pillanatokban, amikor fárad a játékos, tényleg rengeteget számít több tízezer ember biztatása. Ezt most érezzük igazán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik