Röpködnek a milliók és a csapatnevek Gulácsi Péterrel kapcsolatban (Fotó: AFP)

 

Gulácsi Péter a jelenleg is zajló idényben is meggyőző teljesítményt nyújt (31 bajnokin mindössze 25 kapott gól, 15 kapott gól nélküli meccs), gyakorlatilag ő a legbiztosabb pont a minden bizonnyal Bundesliga-ezüstérmesként záró csapatban, ahogyan a Bild fogalmaz: a német bajnokság egyik legjobb kapusa, akiért topklubok állnak sorba.

A német lap a Borussia Dortmundot, a Tottenham Hotspurt és az AS Romát emeli ki a magyar kapusra „leső”, az állítólag 12-13 millió eurós kivásárlási záradékkal is megbirkózni hajlandó klubok sorából.

A Transfermarkt német kiadása a Bildre hivatkozva arról ír, hogy Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig vezérigazgatója azonban mindent megtesz, hogy a 2023 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkező Gulácsit maradásra bírja.

A Transfermarkt szerint ha a BVB kivásárolná a szerződéséből Gulácsit, akkor a magyar labdarúgó lenne a Bundesliga történetének második legdrágábban értékesített kapusa: Gulácsi játékjogának 13 millió euró körüli áránál egyedül Manuel Neuer játékjogáért (még 2011-ben a Bayern München a Schalkénak) fizetettek többet Németországban.

Mindeközben az fcinternews.it a La Gazzetta dello Sportra hivatkozva arról ír, hogy Gulácsi Péter ott van az olasz bajnok Inter célkeresztjében is, sőt, Samir Handanovic pótlására a magyar kapus az első számú jelölt. A beszámoló szerint a lipcsei szerződésében 12-13 millió eurós kivásárlási ár szerepel, Gulácsi pedig kipróbálná magát egy új csapatban – igaz, az olasz napilap szerint az is elképzelhető, hogy a Leipzig szerződést hosszabbít a magyar válogatott játékossal.