Légiósok: Novothny és a Napoli döntőt játszik a Juventusszal

Vágólapra másolva!
2013.03.13. 09:42
Olaszországban az észak és dél között meglévő ellentét – bár inkább nevezhető gyűlöletnek – a futballban is maximálisan érzékelhető, kiváltképp ha a Juventusról és a Napoliról van szó. Ha pedig kupadöntőt játszik egymással a két együttes, a várakozás, a feszültség a tetőfokára hág – még akkor is, ha a két klub Primavera-csapatáról van szó. A 18 éves Novothny Soma személyében magyar szereplője is lesz a csatának.

„A Juventus–Napoli különleges párharc még az ötévesek között is, nálunk viszont már egyenesen vérre megy – mondta Novothny Soma, a Napoli csatára. – Úgy meg aztán pláne, hogy szerdán Torinóban játsszuk a kupadöntő első mérkőzését. Elképesztően lassan telnek a percek, mindenki rendkívül izgatott, ráadásul a Juventus stadionjában lesz a találkozó este háromnegyed kilenckor. Tisztára olyan, mint nagyoknál, sőt a tavalyi döntőből kiindulva huszonöt-harmincezer szurkoló biztosan kint lesz. Tavaly a felkészülés során játszottam már ennyi néző előtt a felnőttcsapatban, viszont azt nem mondanám, hogy hozzászoktam, de legalább van némi tapasztalatom.”

„Egy biztos, nem szabad megijednünk, Marek Hamsíkék is erre hívták fel a figyelmünket. Mondták is, hogy érjünk el jó eredményt, aztán a visszavágón a San Paolóban telt ház előtt fogadhatjuk a riválist. Paolo Cannavaro is biztatott bennünket, ő tizenhat évvel ezelőtt tagja volt a kupát nyerő Primavera-együttesnek. Előtte és azóta sem nyert a Napoli, de még a döntőben sem szerepelt, szóval nagy siker lenne, ha legyőznénk a Juventust.”

Paolo Cannavarónak, a Napoli csapatkapitányának a Juve legyőzésében is nagy a tapasztalata, tavaly a kupadöntőben a déliek kettő nullára legyőzték az északiakat. A Juventus az előző szezonban nem csak a felnőttek között lett ezüstérmes a kupában, a fiatalok is alulmaradtak a Romával szemben – azt az eredményt most feledtetné a csapat.

„Igaz, akkor még nem játszottam, de a negyeddöntőben kiejtettek minket a torinóiak, tehát lesz miért visszavágnunk – teszi hozzá a 18 éves magyar futballista. – Jól megy a játék, hat kupameccsen négy gólt szereztem, a bajnokságban pedig tízszer voltam eredményes, noha nagyobb a szerepem az előkészítésekben. Remélem, most sem okozok csalódást, ha már a Roma elleni elődöntőben betaláltam, a Juve kapuját is örömmel terhelném góllal, gólokkal. A felkészülésünk nem nevezhető szokványosnak. Bár a csapat nagy része ugyanúgy edzett, mint korábban, két-két középpályás, illetve csatár külön tréningezett, ebbe a csoportba tartoztam én is.”

„Rengeteg mérkőzést játszottunk az utóbbi időben, mentálisan kissé elfáradtunk. A hétvégi bajnokin nem is léptünk pályára, igaz, én a sárga lapok miatt egyébként sem játszhattam volna, de az edzéseken sem engedték, hogy kétes helyzetekbe kerüljünk, hogy ütközzünk a párharcokban. Vigyáztak ránk, mint a hímes tojásra.”

Arra szerda este, az első mérkőzésen kaphatunk választ, hogy kifizetődik-e az óvatosság. Ha igen, szép kis fricskát kapnának az északiak a déli Napolitól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik