Légiósok: „Németh mindig gyorsan cselekszik” – edzője méltatta

Vágólapra másolva!
2019.04.02. 08:39
Sokan féltették Peter Vermest az idény előtt. A Baráth Botondot, Németh Krisztiánt és Sallói Dánielt is foglalkoztató Sporting Kansas City vezetőedzője nem marasztalta Diego Rubiót és Khiry Sheltont. Úgy festett tehát, hogy az előző idényben szenzációsan teljesítő együttes csatárgondokkal küszködhet az idén, ám Németh Krisztián kirobbanó formában teljesít hétről hétre, legutóbb három gólt szerzett, összesen nyolc gólt termelt hét tétmeccsen.

„Mindig gyorsan cselekszik – értékelte játékosát Peter Vermes. Hátralép, labdát kap, egy érintés, és már adja is tovább, majd újra átveszi, és egyből játssza is tovább. Sohasem engedi, hogy a középhátvéd odaérjen és hátulról megközelítse. Ő nem kezd párharcba a védőkkel, hogy megtartsa a labdát, hanem rögtön megjátssza, aztán gyorsan visszacsatlakozik a támadósorba.” „Mindig gyorsan cselekszik – értékelte játékosát Peter Vermes. Hátralép, labdát kap, egy érintés, és már adja is tovább, majd újra átveszi, és egyből játssza is tovább. Sohasem engedi, hogy a középhátvéd odaérjen és hátulról megközelítse. Ő nem kezd párharcba a védőkkel, hogy megtartsa a labdát, hanem rögtön megjátssza, aztán gyorsan visszacsatlakozik a támadósorba.”

A szakvezető tehát jó döntést hozott, amikor a magyar labdarúgót tette meg első számú gólfelelősnek. A 35-szörös válogatott támadó a Montreal elleni 7–1-es győzelem során triplázott, ráadásul nem mindennapi mutatóval büszkélkedhet, hiszen többször talált be az ellenfelek kapujába (nyolcszor), mint ahány mérkőzésen szerepelt (hétszer) minden sorozatot figyelembe véve. Kiugró teljesítményének köszönhetően az előző forduló álomcsapatába is bekerült.

Az MLS jelenlegi kiírásában négy gólnál jár, s ugyanennyit számlál a CONCACAF Bajnokok Ligájában is, utóbbi sorozatban péntek hajnalban a Monterrey otthonában gyarapíthatja góljai számát.

NÉMETH KRISZTIÁN GÓLJAI A MONTREAL ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik