Légiósok: nem Lovrencsics az év légiósa Lengyelországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.08. 21:46
null
Nem Lovrencsics Gergőt választották a lengyel bajnokság legjobb légiósának<br />
Nem a Lech Poznan magyar támadóját, Lovrencsics Gergőt választották meg az év légiósának Lengyelországban. A megtisztelő címet a Legia Warszawa kapuját őrző Dusan Kuciak érdemelte ki.

 

 

Lengyelországban ma tartották azt a futballgálát, amelyen különböző kategóriákban a vezető lengyel sportújság, a Pilka Nozna díjazta a 2013-as esztendő legjobbjait. Az említett két játékoson kívül még a Burkina Fasó-i csatár, Prejuce Nakoulma (Górnik Zabrze) volt versenyben a legjobb légiós címért.

Az újság úgy döntött, hogy a Legia Warszawa szlovák kapusa, Dusan Kuciak nyújtotta a legjobb teljesítményt az előző évben, így őt díjazták.

„Lovrencsics egyértelműen színes egyéniség, kitűnik a pályán, és nemcsak a játékhoz való példás hozzáállásával – indokolta korábban a pilkanozna.pl, hogy mi szólt a magyar játékos mellett. – Fémjelzi a kanári színű cipő, a trapéz alakú frizura. A szakértők azonban abban is egyetértenek, hogy nagy lehetőségek rejlenek a játékában.”

Ez azonban kevésnek bizonyult ahhoz, hogy Lovrencsics – aki a Dolcan Zabki elleni, 3–2-re megnyert felkészülési mérkőzésen is betalált – legyen a lengyel bajnokság legjobb külföldi labdarúgója. A legjobb háromban lenni azonban így sem kis teljesítmény.

Az év legjobb lengyel futballistája a még a Borussia Dortmundtot erősítő Robert Lewandowski lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik