Légiósok: „Nem az a nagy szó, hogy hosszabbítottak Szoboszlaival…”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.16. 16:15
null
Szoboszlai Dominikban nagy lehetőséget látnak Salzburgban
Mint beszámoltunk róla, Szoboszlai Dominik új, hároméves megállapodást kötött az osztrák élvonalbeli Red Bull Salzburggal, azt követően, hogy a másodosztályú fiókcsapattól, az FC Lieferingtől felkerült az első kerethez, és már a spanyolországi edzőtáborban készül az osztrák első osztály tavaszi szezonjára. A szerződéshosszabbításról, illetve a további lépcsőfokokról a 17 éves középpályás menedzsere, Esterházy Mátyás nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.

 

„Nem is a szerződéshosszabbítás ténye a nagy szó önmagában, hanem az a folyamat, aminek eredményeképpen ez megtörténhetett – reagált a Nemzeti Sport Online megkeresésére Szoboszlai Dominik menedzsere, Esterházy Mátyás. – Szakmailag ugyanis olyan utat járt be egy év alatt Dominik, ami nagyon ritka. Mindezt olyan klubnál, amelynek kimondott célja, hogy a lehető legmagasabb szintre képezzen játékosokat, és ehhez minden feltétel adva van, Dominikban pedig nagy lehetőséget látnak.”

Mint ismeretes, Szoboszlai egy évvel ezelőtt, 16 esztendősen került Salzburgba. Először a korosztályos gárdában futballozott, majd néhány hónap múlva már felkerült a Red Bull Salzburg osztrák másodosztályban szereplő fiókegyütteséhez (FC Liefering), amelynél 19 bajnokin kapott lehetőséget, ebből 15-öt végig is játszott (emellett ősszel az ifi BL-ben is szerepelt a salzburgiaknál).

„Azt most még korai lenne megmondani, hogy a Red Bullnál tavasszal milyen szerepet kaphat – folytatta a játékosügynök. – Az sem volt magától értetődő, hogy az osztrák másodosztályban az őszi szezonban hét gólt szerez és rögtön felkerül az első csapathoz. Kíváncsi leszek, hogy ezzel a szinttel hogyan birkózik meg. Abszolút nem féltem, de fontos, hogy nem szabad semmit sem siettetni, és rögtön azt várni, hogy alapember legyen. Természetesen innentől azért kell dolgoznia, hogy minél előbb meghatározó játékossá válhasson, hogy minél több lehetőséghez jusson, ám akkor sincs semmi baj, ha tavasszal még hol az első csapatban, hol a Lieferingben játszik. Ráadásul még a korosztályos együttesben is számítanak rá az ifjúsági Bajnokok Ligájában, szóval komoly feladatok várnak rá.”

Arról, hogy Salzburgból vezethet-e egyenes út Szoboszlai számára a Red Bull német élvonalbeli klubjához, az RB Leipzighez, menedzsere szerint még nagyon korai beszélni. Most csak az számít, hogy az U21-es válogatott középpályás Marco Rose vezetőedzőnek is bizonyítani tudja, lehet és érdemes is rá számítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik