Vadócz Krisztián (sárga-feketében) és Gonzalo Castro csatája a vasárnapi meccsen (Fotó: AFP)

 

A magyar idő szerint hétfőre virradóra zárt kapuk mögött, nagy ködben lejátszott, 1–1-re végződő Nacional–Penarol csata a magyar légiós első uruguayi klasszikusa volt, ehhez méltón óriási igyekezettel játszott, és csapatából a legjobb, 8-as osztályzatot érdemelte ki a laptól.

„Vadócz Krisztián volt a vezér a clásicón” – ez a Penarol-játékosok egyéni értékelésének címe. A cikkíró szerint elsősorban Vadócznak köszönhetően végig jól muzsikált a Penarol középpályássora, a játékot remekül olvasó magyar játékos vezérletével megbénította a Nacional támadásépítését.

A Penarol a 62. perctől emberhátrányban játszott, ám Vadócz akkor is ura maradt a középpályás védekezésnek, sőt a támadásépítésből is kivette a részét – neki is köszönhető, hogy a 81. percben összejött az egyenlítő gól.

A lap a 35 éves légiós erőnlétét is méltatta, értékelése szerint a 96 perces csata végjátékában sem lehetett zavarba hozni Vadóczot.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított uruguayi bajnokság öt hónap után folytatódott a hétvégén. Az eddigi négy forduló során a Penarol öt, a Nacional három pontot gyűjtött.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI