Légiósok: „Minden esélye megvan arra, hogy nemzetközi karriert fusson be”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.25. 11:46
null
Szoboszlai Dominik betalált, majd gólpasszt adott a Kapfenberg elleni meccsen (Fotó: fc-liefering.at)
Remek hetet zár Szoboszlai Domonik, aki előbb az Ifjúsági Bajnokok Ligája bajnoki ágán az osztrák Red Bull Salzburg színeiben gólpasszal járult hozzá a cseh Sparta Praha elleni győzelemhez – és egyúttal a továbbjutáshoz –, majd pénteken a második ligás Liefering meccsén talált be, és jegyezhetett asszisztot az 5–0-s siker alkalmával. A fiatal középpályásról az Origo készített anyagot, alább az abban szereplő nyilatkozatokból idézünk.

 

„Fiatal vagyok, bírom a kettős terhelést. Örülök, hogy mindkét helyen számítanak rám, annak pedig még jobban, hogy a mérkőzéseken legtöbbször sikerül meghálálnom ezt a fajta bizalmat” – mondta Szoboszlai azzal kapcsolatban, hogy pár napon belül kétszer is pályára lépett.

„Szerencsére nagyon hamar beilleszkedett, könnyen elfogadtatta magát, annál ő vagányabb, hogy valahol ne vegye fel a ritmust. Élvezi a játékot, fekszik neki a csapat stílusa és az a filozófia, amit a Salzburg képvisel. Az előző szezon BL-győztes ificsapatából például négyen már alapemberek a felnőttek között. Kell ennél nagyobb motiváció?” – tette fel a költői kérdést Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt, aki a kezdetekről is szót ejtett.

„A legelejétől élvezte, amit csinál, szeretett focizni, e nélkül nagyon nehéz lett volna bármi komoly dolgot elindítani. Egyre többet foglalkoztam vele, szép sorban jöttek a sikerek, úgyhogy adva volt, hogy merre megyünk tovább. Pici kora óta mindenben kikérte a véleményemet, én pedig el is mondtam neki, ha jó, ha rossz. Ez mostanra sem változott, szoktunk együtt szakmázni, megbeszéljük a mérkőzéseit, hogy mit csinált jól, vagy mit lehetett volna még jobban.”

A pénteki összecsapást góllal és gólpasszal záró 17 esztendős játékos boldogan értékelt a lefújás után.

„Szeretek gólt lőni, de az a legfontosabb, hogy a csapat eredményes legyen. Így nem kérdés számomra, hogy ha valakit jobb pozícióban látok, mint amiben én vagyok, akkor passzolok. Természetesen megtisztelő, és örülök, hogy az utóbbi hónapok alapján itthon és külföldön is felfigyeltek rám, igyekszem erre a bizalomra is rászolgálni. Rengeteg meccset játszottam idén, szerencsére sok találkozón vállaltam kulcsszerepet, remélem, hogy a jövőben sem lesz ez másként, és egyre feljebb lépek majd a ranglétrán.”

A nagyszerű teljesítmény után Gerhard Struber, a Liefering edzője sem fukarkodott a dicsérő szavakkal.

„Nagyszerű játékosok alkotják a keretünket, ezen a mérkőzésen is bizonyítottak a fiatalok, közülük is főként Dominik, aki ezúttal is remekül futballozott. Jól cselezett, rúgott egy gólt, adott egy gólpasszt, úgyhogy kulcsszerepe volt a mai győzelmünkben, nem is nagyon tudnék gyengeséget mondani a játékában. Szerencsére sok a tehetséges labdarúgónk, ő pedig közülük is kiemelkedik. Minden esélye megvan arra, hogy nemzetközi karriert fusson be.”

A teljes cikket itt olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik