Légiósok: Mélyen érintett Forlán távozása – Vadócz

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 08:06
null
Vadócz Krisztiánék már nem Diego Forlán irányításával készülnek (Fotó:<a href="https://www.facebook.com/OficialCAP/photos/a.681963895228515/3246384522119760/?type=3&amp;theater"> CA Penarol, </a>archív)
Nehezen élte meg Diego Forlán menesztését az Uruguayban futballozó Vadócz Krisztián, aki az új vezetőedzőnek is bizonyítaná, hogy számíthatnak rá a Penarolnál.

 

Miután a Vadócz Krisztiánt foglalkoztató Penarol vasárnap este 2–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Wandererstől, a klubvezérkar arra az elhatározásra jutott, hogy szakít a vezetőedzővel, Diego Forlánnal. A döntés nem hirtelen felindulásból született meg, az együttes kilenc forduló alatt mindössze három mérkőzést nyert meg, s a 7. helyet foglalja el a tabellán. Jorge Barrera klubelnök a gyenge szereplés esetén alkalmazott receptet követte, azaz váltott a kispadon, s a klubot legutóbb 12 évvel ezelőtt irányító Mario Saraleguit nevezte ki – ez volt az együttes 29. edzőváltása az elmúlt húsz évben.

Az egykori legendás labdarúgó, Diego Forlán 255 napot dolgozhatott az 52-szeres bajnokcsapatnál, az El Observador pedig azt fejtegette, mi vezethetett odáig, hogy most távozni kényszerült. A lap hosszas elemzéséből kiderült, számos problémával küzdött a 41 éves edző: megsérült az egyik kulcsjátékosa, Jonathan Urretaviscaya, a csapatkapitányi tisztséget betöltő Cristian Rodríguez sem volt csúcsformában ötkilós súlyfeleslegének betudhatóan, valamint a legígéretesebb játékosa, Facundo Pellistri is kidőlt izomsérülés miatt. Nem találta meg a csapat ideális összetételét, amit szemléltet, hogy első hét bajnoki mérkőzésén 28 labdarúgót küldött pályára. Téli igazolásainak többsége nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Vadócz Krisztiánt ugyanakkor a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó labdarúgóként jellemzi a portál – a 42-szeres magyar válogatott futballistát az edzőváltás kapcsán kerestük meg, ami esetében azért is érdekes, mert az indiai Mumbai Citynél és a hongkongi Kitchee SC-nél is együtt játszott a sztárral, majd pedig a vezetőedzővé kinevezett Diego Forlán külön kérésére szerződtette őt a Penarol.

„Nem csak engem, a csapatból mindenkit mélyen érintett Diego Forlán távozása, sőt bennem fel sem vetődött, hogy edzőváltás lesz – mondta lapunknak Vadócz Krisztián. –  Hétfőn edzésre érkezve tudtam meg a hírt a többiektől, ami után nehéz bármit is mondani. Felelősnek érezzük magunkat a történtekért. Furcsa helyzet, mert csupán egy-két gólon, mozzanaton múlt, hogy most erről beszélgetünk. Szomorú pillanat volt, amikor elköszönt tőlünk, ugyanis nagy támogatottsága volt az öltözőben, nem csak nekem jelentett sokat a személye. Tény, hogy döntő szerepe van abban, hogy a Penarolnál lehetek. Később, ha már nyugodtabb lesz a helyzet körülötte, sort kerítünk egy beszélgetésre. Edzőként is nagyon felkészült, magasan képzett szakembernek ismertem meg. Noha menesztették, jó munkát végzett. Az edzéseken át tudta adni, mit vár el tőlünk, a felkészülés is jól sikerült vele. Néha hosszabb gyakorlásokat tartott annál, mint amit éppen vártam, de mindig éreztem a hasznát az elvégzett munkának. Lesz még lehetősége megmutatni edzői kvalitásait, szurkolok neki.”

Az érezhetően letört futballista aligha okolható a rossz szereplésért, a helyi lapok ugyanis nagyon elégedettek a 35 éves magyar légióssal, aki ugyanakkor visszafogottan és önkritikusan értékelte a teljesítményét.

„Futballozhattam volna jobban is. Volt, hogy nem az eredeti posztomon, hanem a szélen kaptam helyet, ott nyújthattam volna többet. Mindig is eredménycentrikus voltam, ezért nem tudok különösebben örülni az eddigi produkciónak. Elégedettek velem, de nem tudom, hogyan alakul a jövőm, mivel az év végén elnökválasztás lesz a klubnál, így minden képlékeny. A célom, hogy továbbra is bizonyítsam, jó játékos vagyok, akire számíthatnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik