Légiósok: megvan Vadócz Krisztián pályafutásának 14. csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.24. 08:27
null
Vadócz Krisztián szerződtetését bejelentette új klubja (Fotó: Montevideo Wanderers)
Az uruguayi Penarol egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy élő szerződése ellenére távozik a klubtól Vadócz Krisztián, akit helyi idő szerint pénteken már bejelentettek új klubjánál, a háromszoros bajnok, az élvonalban, a tavaszi bajnokságban 10. helyen záró, de hamarosan Szuperkupa-döntőt játszó Montevideo Wanderersnél. A 36. életévét májusban betöltő középpályásnak a Montevideo Wanderers lesz a 14. klubja profi pályafutása során.

 

A Montevideo Wanderers a hivatalos csatornáin közölte, 2021 decemberéig kötött szerződést Vadócz Krisztiánnal, aki ingyen érkezett a klubhoz, miután a múlt héten közös megegyezéssel szakított a szintén uruguayi Penarollal. A bejelentés után a 42-szeres válogatott középpályás egy rövid videóban, spanyolul köszöntötte új csapata szurkolóit.

Vadócz Krisztián eddigi pályafutása során négy kontinensen, 11 orszában és 13 klubban – Bp. Honvéd, Auxerre (francia), Motherwell (skót), NEC (holland), Osasuna (spanyol), Odense (dán), Pune City (indiai), Grasshoppers (svájci), Deportivo Alavés (spanyol), Perth Glory (ausztrál), Mumbai City (indiai), Kitchee SC (hongkongi), Penarol (uruguayi) – futballozott, a Montevideo Wanderers lesz a 14. állomáshelye.

Vadócz tavaly januárban igazolt a Penarolhoz, 29 tétmeccsen szerepelt, gólt nem szerzett, de adott három gólpasszt.

A háromszoros bajnok Montevideo Wanderers az élvonalban, a Pimera Divisiónban 2020 őszén a 7. helyen fejezte be az Aperturát (a 16 csapatos mezőnyben), míg tavasszal a Clausurát a 10. helyen zárta, de döntőt játszhat május 3-án, a Szuperkupában a Nacional ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik