Légiósok: megérte kivárnia Gyurcsó Ádámnak, Cipruson játékba lendült

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2021.10.22. 08:37
null
Gyurcsó Ádám még nem mondott le a válogatottságról (Fotó: aek.com.cy)
A harmincéves szélső élvezi a szigetországi légióséletet, az AEK Larnaca szakmai stábja kezdőként számol vele, gólokkal hálálja meg a bizalmat, s a válogatottságról sem tett még le.


Cipruson lendült játékba Gyurcsó Ádám. A harmincéves szélső májusban szakított az Eszékkel, s csak az átigazolási időszak utolsó pillanataiban kötelezte el magát az AEK Larnacához. Noha pályafutása során még sohasem volt ilyen hosszú ideig klub nélkül, úgy fest, jól döntött, hogy megvárta a megfelelő ajánlatot. Kezdőként számol vele a szakmai stáb, legutóbbi két mérkőzésén góllal hálálta meg a bizalmat.

„Elhúzódott a nyár, nem úgy terveztem, hogy augusztus harmincadikán írok alá, de utólag azt mondom, megérte kivárni – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Gyurcsó Ádám. – Több lehetőségem volt, élt egy török vonal, illetve otthonról is kerestek, tárgyaltam magyar klubbal, ám nyár végére nyugtalanná váltam, s úgy voltam vele, nem várok tovább, megragadom a lehetőséget, s megmutatom, van bennem annyi, hogy légiósként helytálljak. Tetszik a ciprusi légiósélet, remekül érezzük magunkat a családommal, és a játék is jól megy. Sokat dob a hangulatomon, hogy egy bajnoki kivételével az összes meccsen kezdőként játszottam, a gólokkal sem vagyok adós. Nem a véletlen műve, hogy nyolc-kilenc napot edzettem Cipruson, s máris kezdőként vetettek be az előző idény bajnoka ellen. Futács Márkóhoz hasonlóan a III. Kerület edzéseit látogattam, amiért rendkívül hálás vagyok. Erős klubhoz igazoltam, veretlenek vagyunk, vezetjük a bajnokságot. Jó a hangulat, a közösség, és megkapom a lehetőséget a bizonyításra, ami különösen fontos számomra egy olyan viszontagságos idény után, mint amilyen az előző volt. Folyamatosak a sikerélmények, örülök annak, hogy végre tartozom valahová.”

Gyorsan beeilleszkedett az AEK Larnacába Gyurcsó Ádám, aki már első góljait is megszerezte (Fotó: aek.com.cy)
Gyorsan beeilleszkedett az AEK Larnacába Gyurcsó Ádám, aki már első góljait is megszerezte (Fotó: aek.com.cy)


Noha még néhány hónapra szüksége van ahhoz, hogy tiszta fejjel értékeljen, másfél hónap tapasztalatai alapján el tudná képzelni hosszabb távon is, hogy Cipruson játsszon, ugyanakkor a futball kiszámíthatatlansága miatt nehéz előre tervezni. Kétéves megállapodás köti a Larnacához, s mint elmondta, ebben az évben neki az a legfontosabb, hogy folyamatosan játsszon. A hússzoros válogatott labdarúgó esetében azonban megkerülhetetlen kérdés: vannak-e még olyan tervei, hogy visszaverekedje magát a válogatottba?

„Vártam a kérdést, természetesen vannak ilyen ambícióim, ám amíg nem játszom hétről hétre, s nem nyújtok kiemelkedő teljesítményt, nincs sok értelme beszélni a válogatottságról. Nem mondtam le arról, hogy visszaverekedjem magam a csapata, hiszen nem tartom magam öreg játékosnak. Ha jó formában vagyok, segítségére lehetek a válogatottnak, ám a kapitány dolga eldönteni, kit válogat be, s látni kell, van egy mag, amelyre támaszkodik, mindössze egy-két név változik a kerethirdetéskor. Arra szeretnék összpontosítani, hogy jó teljesítményt nyújtsak, újra élvezzem a futballt, s akkor aktuális lehet a visszatérésem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik