Légiósok: meg nem értett tehetség? – olasz vélemény Baloghról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.27. 11:24
null
Balogh Norbert – titokzatos „alany” vagy meg nem értett tehetség? (Fotó: palermocalcio.it)
A La Gazzetta dello Sporttal szoros együttműködésben álló Mediagol.it sportportál csütörtökön hosszabb cikket szentelt a Palermo labdarúgócsapatára, azon belül Balogh Norbert, Maurizio Zamparini és Bruno Tedino hármasára.

Titokzatos „alany” vagy meg nem értett tehetség? – teszi fel a cikk szerzője a nagy kérdést Balogh Norbertre rámutatva, akinek kapcsán a cikk hosszasan kifejti, hogy a magyar válogatott támadó egyelőre talány, folyamatos sérülései miatt ugyanis rendkívül hosszú ideig nem volt bevethető. Tulajdonképpen senki sem tudja, mi állhat pontosan a folyamatos izomproblémák hátterében– sokak szerint Balogh magassága és testalkata volt a gond, ám van, aki úgy véli, mentális okok vezettek a sorozatos visszaeséshez.

Rengeteg problémája miatt a 22 éves játékossal egyik edzője sem tudott igazán számolni. Az írás ennek apróján azt ecseteli, hogy vajon a szakemberek figyelme irányult-e rossz irányba – a Mediagol itt tesz említést Bruno Tedinóról, a Palermo vezetőedzőjéről, valamint Maurizio Zampariniről, a klub elnökéről.

A portál úgy érzékeli, hogy Zamparini és Tedino között vélhetően némi feszültség lehet Balogh Norbert miatt, míg a játékos az eddigi, állandó sérüléséiből fakadó nélkülözése miatt Tedinóval egyelőre mintha semmilyen viszonyt sem tudott volna kialakítani.

„A kapcsolat a korábbi debreceni és az edző között sosem volt idilli. Igazából, hogy őszinték legyünk, nem is nagyon volt kapcsolat.”

A „háromszögről” szerdán, az edzőtáborban készült is egy videó, amelyen az látható, hogy Zamparini és Tedino elkülönülve beszél Balogh Norberttel. Hogy a felek között mi hangozhatott el, arra egyelőre csak tippelni lehet, ám a videó azért is keltette fel az olasz média figyelmét, mert Zamparini ugyanazon a napon érdekes nyilatkozatot tett: „Balogh Norbert mindent belead az edzőtáborban. Ha az egyébként is beteg Moreo fog játszani, míg Balogh semmit, akkor fenéken billentem a trénert.”

Az elnök kijelentése után a The Giornale di Sicilia is arról írt, hogy a magyar támadó és Bruno Tedino között nem felhőtlen a kapcsolat, sőt, a lap ennél messzebbre megy, s arról ír, hogy Balogh emiatt már azon is elgondolkozott, hogy máshol folytassa.

A Mediagol mindenesetre örömmel konstatálja, hogy Balogh Norbert hosszú idő után látszólag teljesen egészséges, minden akadály elhárult az elől, hogy bizonyíthasson végre és megmutathassa, hogy nem csak rengeteg potenciál van benne.

„A srácban határozottan óriási potenciál van, dolgozhat azért, hogy kihozza magából. Hosszú út vár rá, ami fáradságos lesz, ám az idő és a játéklehetőség a fiatal magyar malmára hajthatja a vizet. Vajon mennyit ér igazából Balogh Norbert? Vajon azzá a futballistává tud válni, aki ténylegesen és igazából hasznos lesz a Palermo számára? Eldobni még egy évet a képmutatás és a meg nem értés szelében, na ez az, ami senkinek sem használna! Sem a profi játékosnak, sem a vele foglalkozó stábnak – nem is beszélve a klubról, amely jelentős összeget fektetett Balogh Norbertbe.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik