Légiósok: Majdnem elsírtam magam közben – Bogdán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.25. 11:54
A Liverpool labdarúgócsapatának magyar válogatott kapusa, a súlyos térdsérüléséből lábadozó Bogdán Ádám a Nemzeti Sportban vezetett blogjában leírta, jól halad a felépüléssel, de néha iszonyatos fájdalmakat kell átélnie.

„Az elmúlt hétvégét végigdolgoztam, hétfőn így szabadnappal indítottam a hetet, kedden viszont már az edzőközpontban folytattam a munkát. Illusztris társaságban, Melwoodban vizitált ugyanis az angol válogatott szakmai stábja, fizioterapeutákkal együtt, Gareth Southgate szövetségi kapitánnyal az élen. Körülnéztek, az angol válogatott játékosokkal beszélgettek, amikor Southgate meglátott, »Helló, Ádám, hogy vagy?« kérdéssel és kézfogással köszöntött, jólesett. Ilyenkor azért még mindig megilletődöm, az angol kapitány a nevemen szólít? Persze miért ne ismerne? Tíz éve játszom Angliában.„Az elmúlt hétvégét végigdolgoztam, hétfőn így szabadnappal indítottam a hetet, kedden viszont már az edzőközpontban folytattam a munkát. Illusztris társaságban, Melwoodban vizitált ugyanis az angol válogatott szakmai stábja, fizioterapeutákkal együtt, Gareth Southgate szövetségi kapitánnyal az élen. Körülnéztek, az angol válogatott játékosokkal beszélgettek, amikor Southgate meglátott, »Helló, Ádám, hogy vagy?« kérdéssel és kézfogással köszöntött, jólesett. Ilyenkor azért még mindig megilletődöm, az angol kapitány a nevemen szólít? Persze miért ne ismerne? Tíz éve játszom Angliában.

Miután szeretnék minél előbb újra védeni, nincs megállás, ezen a héten rám is pirítottak, hogy most már hajlítsam be teljesen a térdem. Úgyhogy a napomat azzal kezdem, hogy beülök a meleg vizes jacuzziba, ami elsőre jól hangzik, csakhogy a sarkamon kell ülnöm, ami egyelőre piszok nehéz. Magam ellen folyamatos erőszakot elkövetve próbálom a hátsómat teljesen lenyomni, tényleg majdnem elsírom magam közben. Máskor ötven kilóval guggolok, és miközben a felsőtestem továbbra is erősítem, a térd megerősítésén van a hangsúly.

Az a feladat sem egyszerű, amikor úgy támaszkodom a falnak, mintha széken ülnék, csak éppen nincs szék, egy perc tizenöt másodpercig mégis abban a pózban kell tartanom magam. Félperces szünetekkel, ötös sorozatot végrehajtva. Mindeközben egyensúlygyakorlatokat is végzek, egyébként pedig jól haladok. Egyre többször van izomlázam az erőteljesebb munka következményeként, de ezáltal érzem magam egyre inkább teljesnek, kezd valóban megmutatkozni a befektetett munka eredménye.

Amúgy pedig megérkezett Angliába a Doris hurrikán, úgyhogy annyira nem is bánom, hogy ezekben a napokban nem a szabadban kell tréningeznem” – írta Bogdán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik