Légiósok: Lovrencsicsék parázs hangulatú derbin ikszeltek a Dinamóval

VÉGH JÁNOS (Split)VÉGH JÁNOS (Split)
Vágólapra másolva!
2022.10.21. 21:07
null
A pirotechnikai eszközök miatt rövid időre kétszer is megállt a játék
Lovrencsics Gergő csapata, a Hajduk Split 1–1-es döntetlent ért el a Dinamo Zagreb elleni csúcsrangadón a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Prva HNL) 14. fordulójában.

 

A horvát klubfutball legnagyobb rangadóját egy bajnoki kiírás során négyszer rendezik meg, s ez volt az idényben az első alkalom, hogy a Bajnokok Ligája-szereplő, éllovas Dinamo Zagreb Dalmáciába látogatott– a nyári, fővárosi csatát a címvédő nyerte 4–1-re.

A Split bajnokijait az előző idényben átlagosan 12 667 néző látogatta, de a péntek esti kezdőrúgás ellenére sem volt kérdés, hogy a rangadóra megtelik az impozáns, mintegy 34 ezer szurkoló befogadására alkalmas Poljud Stadion.

A hangulatra már a meccs előtt sem lehetett panasz: órákkal a kezdőrúgást megelőzően is éneklő Hajduk-drukkerekbe lehetett botlani Split minden pontján. A hazai drukkerek nagy örömére csapatuk kiválóan kezdett: sorban dolgozta ki a helyzeteket, míg a Dinamo előtt alig akadt lehetőség az első félidőben.

A 27. percen góllá érett a Hajduk nyomása: egy szögletet követően a kapu előtt üresen maradt Marko Livaja elé került a labda, s a 14-szeres horvát válogatott támadó közelről nem hibázott.

A második félidőre feljavult a Dinamo játéka, a 72. percbenBruno Petkovic tizenegyesből egyenlített.

A csapatok nem kívántak megelégedni az egy ponttal, mindkét oldalon több nagy helyzet is kialakult – a Hajduknál a 86. percben Lovrencsics Gergő beállításával is igyekeztek felpörgetni a támadásokat –, ám maradt a döntetlen.

A mérkőzés végén nemcsak a játékosok kaptak nagy tapsot szurkolóiktól, hanem a tűzoltók is: a pirotechnikai eszközök okozta füst miatt kétszer is, rövid időre megállított mérkőzés végén a kemény magok ellenséges táboroktól ellopott drapériák és zászlók felgyújtásába is belekezdtek, ettől jó néhány szék is lángra kapott a lelátón – a hatékony tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően sikerült elkerülni, hogy a stadionon kívül másban is kár essen.

HORVÁTORSZÁG
Prva HNL (I. osztály)
14. FORDULÓ
Hajduk Split–Dinamo Zagreb 1–1
(Livaja 27., ill. Petkovic 72. – 11-esből)
Hajduk Split:Lovrencsics Gergő a 86. percben lépett pályára csereként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik