A Transfermarkt a Bildre hivatkozva számolt be az RB Leipzig érdeklődéséről (Fotó: transfermarkt.de)

 

Szoboszlai lipcsei átigazolásának lehetőségéről már korábban is beszámolt a Bild, most a német lap azt közölte, hogy a támadó középpályás 20 millió euróért plusz bónuszokért érkezhet, valamint a továbbadásából is részesülhet majd az osztrák csapat.

Nem ez lenne az első transzfer a két klub között: Salzburgból Lipcsébe összesen 17 játékos költözött, köztük Gulácsi Péter, Dayot Upamecano és legutóbb Hvang Hi Csan.

A 20 éves Szoboszlai az elmúlt idényben 27 bajnokin 9 góllal és 14 gólpasszal járult hozzá a salzburgi sikerekhez – összességében 12 gólja és 18 asszisztja volt –, a jelenlegi évadban pedig 13 tétmeccsen 14 kanadai pontnál (öt gólnál és kilenc gólpassznál) jár. Remek játékának köszönhetően bekerült a Golden Boy 2020-as jelöltjei közé is. 

A magyar légiós szerződése 2022 nyaráig szól, a transfermarkt.de a piaci árát 25 millió euróra taksálja, ezzel nem csupán a legértékesebb magyar futballista, hanem az egész osztrák ligában sincs párja. 

Ha a két együttes megállapodik egymással és létrejön az üzlet, azzal három magyar játékos (Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik) szerepelne a német élvonalbeli RB Leipzig színeiben.

Szoboszlai kapcsán a nemzetközi sajtó az elmúlt időszakban az Arsenalról és az Atlético Madridról cikkezett, de most úgy tűnik, a lipcseiek lesznek a befutók – akár még a télen.

A német sajtóhírre a Nemzeti Sport Online megkeresésére Esterházy Mátyás, a játékos menedzsere reagált.

„Sem a lipcseiekkel, sem más klubbal nincs megállapodásunk Szoboszlai Dominik átigazolásáról. Dominik jelenleg a válogatott mérkőzésekre koncentrál, utána pedig a Salzburg BL-meccseire” – szögezte le a játékosügynök.