Légiósok: Koman Vladimir bajnoki címért igazolt Indiába

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.10.07. 10:23
null
Koman Vladimir bajnoki címet szerezne pályafutása 12. csapatával (Fotó: NS Archív)
Az indiai MyKhel nevű sportportál a Chennaiyin FC egyik legfontosabb igazolásának nevezte a 36-szoros magyar válogatott Koman Vladimirt. A 32 esztendős középpályás nem rémült meg a „tehertől”, a lapnak adott interjúban kijelentette: bajnoki címért szerződött az indiai élvonalba.

 


„Mindig kell egy konkrét cél is ahhoz, hogy a futballban eredményes lehess. Az enyém az, hogy bajnoki címhez segítsem a Chennaiyint” – jelentette ki a jelenleg még karanténban tartózkodó Koman Vladimir a MyKhel szerzőjének kérdésére.

A 32 éves labdarúgó nem aggódik amiatt, hogy az együttes már elkezdte nélküle a felkészülést az indiai élvonalbeli bajnokság (ISL) új idényére. „Beszéltem az edzővel a csapatban betöltött szerepemről. Megvannak a tervei, én pedig kész vagyok a rám bízott szerepkörben játszani. Nem hiszem, hogy problémát jelent a jelenlegi helyzetem.”

A koronavírus-helyzet miatt az ISL mérkőzéseit a 2021–2022-es idényben is buborékrendszerben, központi helyszíneken rendezik majd – így volt ez az előző évadban is. Az első etap november 19-én kezdődik, egyelőre szurkolók nélkül.

„Izgatott vagyok, hogy itt lehetek Indiában. Ez egy újszerű kihívás lesz számomra. Az emberekről jók az eddigi tapasztalataim, alig várom, hogy végre játékba lendülhessek. Szervezésileg nem látok eddig nagy különbséget Európa és India között. A pályán zajló történésekről viszont csak azután tudok nyilatkozni, ha elkezdtem játszani. Szomorú, hogy egyelőre szurkolók nélkül fogunk majd futballozni. Rengeteg energiát mozgatnak meg a stadionokban. Európában és más országokban is azt látni, elkezdték visszaengedni a rajongókat a helyszínekre. Várom, hogy olyanok legyenek a körülmények, hogy ismét eljöhetnek Indiában is meccsre. A feltételeken azonban egyelőre nem tudunk változtatni – a helyzet mindenki számára ugyanolyan” – tette hozzá Koman.

 


Az ungvári születésű Koman Vladimir 2004-ben, a Szombathelyi Haladásban kezdte profi pályafutását, majd fiatalon Olaszországba került, ahol a Sampdoria, kölcsönben pedig az Avellino és a Bari játékosa volt. 2012-ben Olaszországból az akkor még a francia másodosztályban szereplő Monacóba igazolt, majd fél év elteltével keleti kalandba kezdett: az orosz Krasznodar, majd az Ural labdarúgója lett. A 2015–2016-os idényben fél évig nem játszott, aztán egy rövid diósgyőri kitérőt követően a török Adanasporban folytatta pályafutását. Innen 2018-ban Iránba költözött: két évig erősítette a Szepahant, majd 2020 nyarán az arab emírségekbeli Hatta szerződtette – utóbbival a szezon végén kiestek az élvonalból, így a középpályás ismét váltott.

A 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett a magyar válogatottal, sőt, a torna ezüstcipőse lett. A felnőttcsapatban 2010-ben mutatkozott be – még Erwin Koeman irányítása alatt –, majd 2015 tavaszáig összesen 36 alkalommal játszott szerepelt mezben, és hét gólt szerzett.

Koman a Transfermarkt adatai szerint ingyen csatlakozott pályafutása nyolcadik országának tizenkettedik klubjához, ahol egy évre írt alá és a 77-es mezszámot viseli majd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik