Légiósok: kolumbiai élcsapat szemelte ki a Fehérvár korábbi játékosát

Vágólapra másolva!
2021.01.08. 12:30
null
Vinícius 2017-ben tette le az állampolgársági esküt (Fotó: Földi Imre)
A Fehérvárt kilenc éven át erősítő, 30 éves magyar-brazil Vinícius Paulót szemelte ki a kolumbiai Atlético Nacional – számolt be az Egyesült Államokba is híreket szállító BolaVip.

 

Vinícius Paulo tavaly nyáron tért vissza Dél-Amerikába, ahol az uruguayi Club Nacional játékosa lett. Klubjában többek között nyolc bajnokin és három Libertarodes Kupa-mérkőzésen is pályára lépett az ősszel, és fontos játékosa lett csapatának.

Az Atlético Nacional a BolaVip szerint kész felvenni a kapcsolatot a korábbi székesfehérvári játékossal, aki 30 éves korára hatalmas tapasztalattal rendelkezik.

Egyelőre hivatalos ajánlatról nem tudni, az egyeztetések folynak az ügyben.

Az Atlético Nacional a kolumbiai labdarúgó-élvonal legutóbbi alapszakaszát a harmadik helyen zárta, s a legsikeresebb helyi klubnak számít.

A 30 éves, hétszeres magyar válogatott védő 2011 nyarán, 21 évesen igazolt az uruguayi CA River Plate csapatától Székesfehérvárra. Vinícius kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát (2015, 2018), egyszer nyert Magyar Kupát (2019), Szuperkupát (2012), valamint Ligakupát (2012). Összesen 197 alkalommal lépett pályára a labdarúgó NB I-ben, és 10 bajnoki gólig jutott.

2017-ben Székesfehérváron magyar állampolgársági esküt tett, majd nem sokkal később bemutatkozott a magyar válogatottban egy Portugália elleni idegenbeli vb-selejtezőn. A címeres mezt eddig hét alkalommal ölthette magára.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik