Légiósok: Kleinheisler extra kimenőt kapott Eszéken

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2021.09.11. 21:46
null
Kleinheisler László a válogatott mérkőzések után extra pihenőt kapott eszéki edzőjétől (Fotó: Török Attila)
Zágrábban mérkőzik vasárnap 19.05 órától a horvát labdarúgó első osztályban (1. HNL) az NK Osijek együttese, mely a Lokomotiva Zagreb vendége lesz a horvát fővárosban.

 

Írhatnánk, hogy két középcsapat csap össze a zágrábi belvárosban, hiszen az eszékiek a negyedik helyen állnak, míg a „Lokosi” jelen pillanatban a hatodik. Nenad Bjelica vezetőedző szlavóniai legénységénél most lemérhetik, mennyire jött jól számukra a bajnoki szünet, mivel a nemzetközi porondtól vett búcsút követően az Istrától, majd a bajnoki címvédő Dinamo Zagrebtől is egyaránt 2–0-ra kaptak ki az idény 6., valamint 7. fordulójában.

„Három nap szünetet adtam azoknak a játékosoknak a felkészülésünkben, akik nem voltak hivatalosak különböző válogatott keretekhez – adott betekintést az elmúlt szűk két hét történéseibe Bjelica. – Technikai, pszichés, valamint taktikai téren is volt mit átvennünk, aztán az automatizmusok minél mélyebb elsajátításában igyekeztünk előre lépni. Láttam játékosaimon az igyekezetet, és bízom benne, hogy az előttünk álló ötmérkőzéses ciklusban ennek eredménye is lesz. Minden meccsen a győzelemre törekszünk, mostani ellenfelünk, a Lokomotiva olyan helyzetben van, mint az Istra, tehát az előző idényhez képest fejlődött. A bajnoki címért ezúttal is négy-öt csapat verseng majd, ezért minden három pont roppant fontos.”

Nenad Bjelica az eszékiekhez visszatérő válogatott labdarúgókról is ejtett szót.

„Kleinheisler László és Merveil Ndockyt is kapott plusz néhány nap extra pihenőt, előbbi fáradtság, a kongói válogatott középpályása adminisztrációs okok miatt. Ezzel is azt szeretnénk elérni, hogy a csapat visszataláljon a bajnokság elején mutatott szintjéhez, ehhez azonban fitt játékosokra van most szükségünk” – mondta a szakember.

Ivica Ivusic, az NK Osijek 26 esztendős kapusa jól jött ki az elmúlt időszakból, hiszen a szlovákok ellen bemutatkozott a válogatottban, majd a szlovénokkal szembeni vb-selejtezőn is ő védhette a horvátok kapuját. S a két mérkőzésen még gólt sem kapott, azaz teljesítményével hozzájárulhatott ahhoz, hogy Zlatko Dalic győzelemmel ünnepelje Szlovénia ellen az ötvenedik válogatott mérkőzését.

HORVÁT 1. HNL
8. FORDULÓ
19.05:
Lokomotiva Zagreb–NK Osijek (Eszék) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik