Légiósok: Király hosszabbít? „Még néhány évig védenék”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.22. 11:01
Király Gáborra számít a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő 1860 München, amely szerződést hosszabbítana rutinos légiósával. A magyar kapus nyitott a tárgyalásokra, és saját bevallása szerint néhány évig még szívesen védene.

A 2012–2013-as Bundesliga 2-es szezon legjobb kapusának választott Király Gábor 2014 áprilisában tölti be a 38. életévét, ám pár esztendeig még szívesen futballozna.A 2012–2013-as Bundesliga 2-es szezon legjobb kapusának választott Király Gábor 2014 áprilisában tölti be a 38. életévét, ám pár esztendeig még szívesen futballozna.

„Megkerestek és jelezték, hogy szívesen szerződést hosszabbítanának velem. Én azt mondanám, hogy várjuk meg az új klubvezetőt. Ha minden jól megy, szívesen maradnék még néhány évig az 1860 Münchennél – idézi a dieblaue24.com Király Gábort. – Addig akarok futballozni, amíg egészséges vagyok és örömet okoz számomra a játék. De egy szezont mindenképp el szeretnék még otthon is tölteni."

Király Gábor utódját is minden bizonnyal megtalálta az 1860 München: Vitus Eicher a VfB Stuttgart elleni felkészülési mérkőzésen (0–0) remekelt. A magyar kapus szerint kollégája nagy tehetség, és reméli, hogy egyszer majd a Bundesligában védhet.

A Bundesliga 2. hétvégi fordulójában Királyék bajor derbit vívnak hétfőn a Greuther Fürthtel. „Zoltánt gyerekkora óta ismerem" – utalt a magyar kapus Stieberre, a vendégek válogatott szélsőjére, akivel farkasszemet nézhet majd a pályán.

A két futballista édesapja a 80-as években a Haladásban játszott, a két család a bild.de beszámolója szerint 20 kilométerre lakott egymástól és gyakran meglátogatták egymást.

A Fürth másik magyar légiósa, Korcsmár Zsolt egyre közelebb van a visszatéréshez: a bundesliga.de beszámolója szerint a 24 éves védő egyre intenzívebb edzéseket végez a klub fizioterapeutájával, és hamarosan újra a társakkal tréningezhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik